Zadowolenia z powrotu nie kryje też sam szef kuchni. – Znam to miejsce od podszewki. Zaczynałem jako kucharz, potem awansowałem na zastępce szefa kuchni i w końcu na szefa kuchni. Także zaliczam ten powrót do przyjemnych – przyznaje Adam Adamczak.
W nowej karcie Concordii ma nie zabraknąć miejsca na lokalne produkty. W pierwszym menu “nowego - starego” szefa znalazły się m.in. drobiowa wątróbka w towarzystwie truskawek, arbuza i fermentowanego pieprzu, krem ze szczawiu i pokrzyw, czy pierogi z pieczonym młodym ziemniakiem. – Chcemy aby główną rolę grał produkt, pozyskany od dostawców z Wielkopolski. W najbliższym czasie pojawią się nowe pozycje w karcie, prowadzimy na razie rozmowy z dostawcami – mówi Adam Adamczak.
Tomasz Olewski, szefować będzie również w Poznaniu. Objął stery w restauracji The Time przy Młyńskiej 12.