- Bar Paloma Inn. Zdjęcie: Tymon Nogalski
Bar Paloma Inn mieści się przy ul. Hożej 58/60 w stolicy, ale wejście zlokalizowane jest od Poznańskiej. Prowadzą go trzy przyjaciółki: Marianna, właścicielka Prochowni oraz Kasia i Sylwia z Pacyfiku. Wspólnie cała trójka zarządza Palomą Nad Wisłą w budynku Muzeum Sztuki Nowoczesnej.
Wnętrze nowej Palomy w stylu space-age powstawało przez rok pandemicznego zamknięcia. – To efekt naszych wspólnych zajawek estetycznych, nostalgii za czasami Jetsonów, atomu i podróży na Księżyc – mówią właścicielki.
A jak wygląda menu?
- Oferta baru Paloma Inn. Zdjęcie: Tymon Nogalski
– Retro-futurystyczna jest również nasza karta: klasyczne koktajle w nowych odsłonach, kawior (ale wegański), trufle, pikle, tost hawajski i amerykańskie desery z wisienką. Wszystko to ze sprawdzonych źródeł, pod czujnym okiem naszej wspaniałej szefowej kuchni Natalii. Tak! Nasz team to w większość baby! – dodają.
Dania serwowany są w taki sposób, że przypominają nieco... biżuterię. – Ale to nie biżuteria, ani cukiernia. To menu Paloma Inn. Smakuje jeszcze lepiej niż wygląda, a bankietowa kanapka ze śledziem JUŻ jest ikoniczna mimo, że jesteśmy otwarci dopiero od kilku dni – chwalą się dziewczyny.
Oprócz tego w lokalu na gości czekają takie atrakcje jak fontanna absyntowa lub fondue serowe. Oficjalny start 21 lipca.