x

Nowe restauracje Sphinx - w Krośnie, Bielsku-Białej i Częstochowie

Kategoria: Miejsca    22.07.2021

Sieć Sphinx oferuje wybór dań inspirowanych bliskowschodnimi smakami, w tym popularną shoarmę czy mięsa i ryby z grilla. Wielbiciele lżejszych dań znajdą w karcie dania typu fit i bezmięsne. Teraz można ich skosztować w nowych lokalach w Krośnie, Bielsku-Białej i Częstochowie.

Standardowy wystrój restauracji Sphinx. Zdjęcie: materiały prasowe
Standardowy wystrój restauracji Sphinx. Zdjęcie: materiały prasowe
Wszystkie nowe lokale działają w modelu franczyzowym. W Krośnie restauracja Sphinx została otwarta przy ul. Franciszkańskiej 1, w starej kamienicy. Oferuje 54 miejsca siedzące wewnątrz lokalu, a do końca września także 60 w ogródku na płycie Rynku.

Została urządzona według standardu obowiązującego w całej sieci – wnętrze udekorowano charakterystycznymi kolorowymi lampami z tykw, zaś na ścianach umieszczono orientalne ozdoby. Lokal podzielono na strefy zielenią, daje też możliwość organizacji bardziej prywatnego spotkania z rodziną lub przyjaciółmi w piwnicach. – Niewątpliwie klimat będzie budować też fakt, że nasza placówka w Krośnie powstała w miejscu dawnej restauracji Portius, która istniała tutaj już przed I wojną światową – mówi Mateusz Cacek, wiceprezes Sfinks Polska.

Restauracja Sphinx w Krośnie. Zdjęcie: materiały prasowe
Restauracja Sphinx w Krośnie. Zdjęcie: materiały prasowe
Jak wszystkie lokale sieci Sfinks, także ten Krośnie jest przyjazny dla rodzin z dziećmi – oferuje specjalne Kids Menu dla najmłodszych, zapewnia też możliwość skorzystania podwyższonych krzesełek i przewijaka.
Sphinx w Krośnie jest otwarty w godz. 11.00-22.00 od niedzieli do czwartku, zaś w piątki i soboty do 23:00.

Pierwszy lokal w Bielsku-Białej działa w centrum miasta, przy ul. Cechowej 18. Ma powierzchnię ponad 200 m kw. Składa się z sali wewnątrz lokalu na 26 stolików oraz ogródka sezonowego. Goście będą mogli z niego korzystać do końca września. Bielski Sphinx też jest urządzony zgodnie ze standardami sieci.
W ostatnim czasie ruszyła też nowa restauracja Sphinx w Częstochowie - przy al. Najświętszej Maryi Panny 49.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Sady Bistro w Krakowie - kuchnia inspirowana sadem. Za koncept odpowiada Tadeusz Müller

Nowe miejsce na kulinarnej mapie Krakowa. Przy Grzegórzeckiej działa już Sady Bistro. Menu, które stworzył Tadeusz Müller, ma przenosić gości do lanckorońskich sadów.

Nowa kawiarnia So Coffee w Katowicach. To pierwszy lokal sieci poza centrum handlowym

Należąca do Lagardère Travel Retail sieć So Coffee świętuje start nowej kawiarni w Katowicach. To pierwszy franczyzowy lokal pod tym szyldem, który działa przy ulicy, a nie w centrum handlowym. Prowadzi go rodzina państwa Buckich - jest to już trzecie So Coffee w ich biznesowym portfolio.

Hummus Amamamusi zamyka się po 11 latach. Lokal i marka są na sprzedaż

Restauracja Hummus Amamamusi uznawana za jedną z najlepszych w Krakowie zamyka podwoje z końcem maja. Właściciele szukają chętnych do przejęcia biznesu. Przegrali z konsekwencjami pandemii i inflacją.

Pięć nowych konceptów w Elektrowni Powiśle. To m.in. stekownia Prime Cut i naleśnikarnia Petit Breton Crêperie

Oferta gastronomiczna Elektrowni Powiśle wzbogaciła się o koncepty kuchni amerykańskiej, francuskiej i gruzińskiej. Fanów steków ucieszy otwarcie restauracji Prime Cut, a słodyczy - Forestero & Co. W strefie Food Hall pojawiły się także: Smashny Burger, Petit Breton Crêperie oraz Chmeli Suneli.

Nowojorska restauracja Tatiana z nagrodą Resy One To Watch 2023

Tatiana, nowojorska restauracja, której szefem kuchni jest Kwame Onwuachi została nagrodzona tytułem Resy One To Watch 2023 przez The World’s 50 Best Restaurants. Choć działa w Lincoln Center dopiero od listopada zeszłego roku, już uznano ją za wschodzącą gwiazdę globalnej sceny gastronomicznej.

Sphinx wraca do kamienicy na wrocławskim Rynku

Sieć serwująca popularną shoarmę po ponad rocznej przerwie wraca do lokalizacji, w której wcześniej działała przez 20 lat. - Pracujemy nad tym, aby ta restauracja nie była naszym jednym powrotem - zapowiada Mateusz Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należą restauracje Sphinx.

Inne kategorie

Podcasty

Konsument, który żyje w poczuciu zagrożenia: jak z nim prowadzić dialog? [PODCAST]

Jak zmieniają się konsumenci i jak zmieniają się producenci? W jaki sposób obie te grupy odczuwają niepokoje i jak warto na nie reagować - opowiada Małgorzata Cebelińska, dyrektor handlu firmy Mlekpol.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej