Pierwszy weekend września będzie należał do Ernesta Jagodzińskiego, który od lat tworzy najlepsze projekty kulinarne. To ceniony autorytet w branży, trener i edukator związany z Poznaniiem. O sztuce kulinarnej mógłby opowiadać godzinami, a swoją pasją zaraża kolejne pokolenia kucharzy. Miłośnik słodko-gorzkich smaków. W jego menu znajdą się m. in. wegański tuńczyk z gorzką cytryną, gęsia wątróbka z owocami leśnymi oraz dorsz z kurkami i kalarepą.
10 i 11 września stery przejmie Robert Wojnarowski, szef kuchni w restauracji Mokolove zlokalizowanej na warszawskim Mokotowie. Przez lata stał na czele często nagradzanej Restauracji N°31. Jest absolwentem szkoły kulinarnej Culineur w Bangkoku, dlatego inspiracją do przygotowania jego menu były sezonowe produkty w połączeniu z akcentami kuchni azjatyckiej. Podczas kolacji w Neo(n) Bistro na gości czekać będzie m.in. wężymord z gruszką, bursztynem i tapioką, jesiotr z cebulą i zielonym słonecznikiem czy prosię z pasternakiem, mlekiem kokosowym, papierówką i kapustą.
W trzecim tygodniu września kubki smakowe gości rozpieszczać będzie trio szefów: Tomasz Jakubiak – kulinarny dziennikarz, celebryta i gospodarz programów telewizyjnych, Patryk Dziamski – właściciel i szef kuchni w Restauracji Aroma w Rokietnicy pod Poznaniem oraz Marcin Molik – szef warszawskiej Restauracji LAS - Lokalna Atrakcja Stolicy. Ich kolacja będzie wariacją trzech różnych stylów kulinarnych.
Na tym nie koniec niespodzianek! We wrześniu do ekipy Neo(n) Bistro dołączają zwycięzcy konkursu barmańskiego World Class Poland. Przygotują cocktail pairing dopasowany do fine diningowego menu.
Uwaga: w przypadku niepogody, wydarzenie zostanie przeniesione z dachu Hotelu Novotel piętro niżej, skąd widok jest równie wyjątkowy. Rezerwacje trwają w aplikacji https://app.rclb.pl i na stronie https://restaurantclub.pl.