x

Wrzesień w Neo(n) Bistro. Gotują m. in. Jagodziński, Wojnarowski i Jakubiak

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    01.09.2021

Neo(n) Bistro, czyli warszawskie kolacje pod gwiazdami autorstwa znanych szefów kuchni, przedłużone do końca września! Jakie menu zaserwują na dachu parkingu Hotelu Novotel Ernest Jagodziński, Robert Wojnarowski, Tomasz Jakubiak, Patryk Dziamski i Marcin Molik?

Neo(n) Bistro. Zdjęcie: materiały prasowe
Neo(n) Bistro. Zdjęcie: materiały prasowe
Neo(n) Bistro to seria jednorazowych kolacji autorstwa wiodących polskich szefów organizowana przez twórców Nocnego Marketu oraz Festiwali Restaurant Week i Fine Dining Week. Od początku wakacji, co weekend na dachu Hotelu Novotel przy ulicy Parkingowej w Warszawie goście mają okazję skosztować pięć degustacyjnych dań do wyboru w dwóch opcjach – mięsnej i wegetariańskiej.

Pierwszy weekend września będzie należał do Ernesta Jagodzińskiego, który od lat tworzy najlepsze projekty kulinarne. To ceniony autorytet w branży, trener i edukator związany z Poznaniiem. O sztuce kulinarnej mógłby opowiadać godzinami, a swoją pasją zaraża kolejne pokolenia kucharzy. Miłośnik słodko-gorzkich smaków. W jego menu znajdą się m. in. wegański tuńczyk z gorzką cytryną, gęsia wątróbka z owocami leśnymi oraz dorsz z kurkami i kalarepą.

10 i 11 września stery przejmie Robert Wojnarowski, szef kuchni w restauracji Mokolove zlokalizowanej na warszawskim Mokotowie. Przez lata stał na czele często nagradzanej Restauracji N°31. Jest absolwentem szkoły kulinarnej Culineur w Bangkoku, dlatego inspiracją do przygotowania jego menu były sezonowe produkty w połączeniu z akcentami kuchni azjatyckiej. Podczas kolacji w Neo(n) Bistro na gości czekać będzie m.in. wężymord z gruszką, bursztynem i tapioką, jesiotr z cebulą i zielonym słonecznikiem czy prosię z pasternakiem, mlekiem kokosowym, papierówką i kapustą.

W trzecim tygodniu września kubki smakowe gości rozpieszczać będzie trio szefów: Tomasz Jakubiak – kulinarny dziennikarz, celebryta i gospodarz programów telewizyjnych, Patryk Dziamski – właściciel i szef kuchni w Restauracji Aroma w Rokietnicy pod Poznaniem oraz Marcin Molik – szef warszawskiej Restauracji LAS - Lokalna Atrakcja Stolicy. Ich kolacja będzie wariacją trzech różnych stylów kulinarnych.

Na tym nie koniec niespodzianek! We wrześniu do ekipy Neo(n) Bistro dołączają zwycięzcy konkursu barmańskiego World Class Poland. Przygotują cocktail pairing dopasowany do fine diningowego menu.

Uwaga: w przypadku niepogody, wydarzenie zostanie przeniesione z dachu  Hotelu Novotel piętro niżej, skąd widok jest równie wyjątkowy. Rezerwacje trwają w aplikacji https://app.rclb.pl i na stronie https://restaurantclub.pl.



Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

XVI Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej

Pokazy kulinarne najlepszych szefów kuchni, rekonstrukcje historyczne, jarmark produktów regionalnych i liczne konkursy - to główne atrakcje XVI Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Dworskiej, który odbędzie się 8 czerwca w Podzamczu Chęcińskim.

Kolacja Chefs Only na zamku w Szydłowcu na rzecz bezdomnych zwierzaków

10 czerwca na zamku w Szydłowcu odbędzie się kolejne spotkanie z cyklu Chefs Only, któremu towarzyszyć będą m.in. gotowanie na żywo i warsztaty kulinarne. Zwieńczeniem wydarzenia będzie pięciodaniowa kolacja degustacyjna, przygotowana przez pięciu szefów kuchni.

Nocny Market - start sezonu 2023

Nocny Market wraca na nieczynny dworzec Warszawa Główna już 5 maja! W ósmym sezonie jednego z największych eventów streetfoodowych w Polsce dobrych gastronomicznych powrotów, ekscytujących debiutów i jeszcze kilku niespodzianek.

Witamy na foodservice24.pl! Zmieniamy nazwę, zmieniamy się dla was!

Pożegnaliśmy dotychczasową nazwę i stare logo naszego portalu - OuiChef.pl. Chcemy, aby nowa domena - foodservice24.pl - łatwiej wam się kojarzyła z naszym bratnim magazynem "Food Service". Uspójniamy wizerunek i ofertę wydawniczą!

Palikot i Wojewódzki atakowani za zachwalanie alkoholu w social mediach. Sprawa w prokuraturze

W sieci zawrzało. Aktywista Jan Śpiewak oskarża byłego polityka i przedsiębiorcę Janusza Palikota oraz celebrytę i dziennikarza Kubę Wojewódzkiego o nielegalne i nagminne zachwalanie alkoholu w social mediach. Sprawa trafiła do prokuratury. Co dalej?

Radosnych i smacznych świąt!

Wielkanocne życzenia od redakcji OuiChef.pl i "Food Service".

Inne kategorie

Podcasty

Konsument, który żyje w poczuciu zagrożenia: jak z nim prowadzić dialog? [PODCAST]

Jak zmieniają się konsumenci i jak zmieniają się producenci? W jaki sposób obie te grupy odczuwają niepokoje i jak warto na nie reagować - opowiada Małgorzata Cebelińska, dyrektor handlu firmy Mlekpol.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej