„RICE: A SAVOR THE SOUTH COOKBOOK”, MICHAEL TWITTY, WYD. THE UNIVERSITY OF NORTH CAROLINA PRESS, 2021.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 9/2021 nr 208.
Książka historyka jedzenia Michaela Twitty’ego przedstawia ryż w kuchniach wielu krajów i drogę, jaką ten produkt przemierzał na przestrzeni lat, a wszystko to z punktu widzenia historii i kulturowych kontekstów.
„RICE: A SAVOR THE SOUTH COOKBOOK”, MICHAEL TWITTY, WYD. THE UNIVERSITY OF NORTH CAROLINA PRESS, 2021.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 9/2021 nr 208.
"Roślinną sprawę" poznałam poprzez test bojowy. Zajrzałam do książki po raz pierwszy w robocze popołudnie, tuż przed porą obiadową.
Nigel Slater, brytyjski kucharz oraz autor programów i książek kucharskich, przeszedł drogę kulinarnej edukacji we Francji i w pracyw gastronomii, gdzie wyrobił sobie charakterystyczny styl.
W swej najnowszej książce Bartek Kieżun odkrywa historie, postaci i nieoczywiste miejsca, które wiążą się z Wawelem, królewskimi rodami oraz ich losami.
Książka napisana w lekki i wciągający sposób zaskoczy nawet znawców tematu.
Dla najmłodszych to będzie przygoda i zabawa, ale także edukacja. Wyruszcie wspólnie w ciekawą podróż!
Poznajcie jeden z najszlachetniejszych napojów świata w jedynej takiej publikacji na polskim rynku.