Znajdziemy tu 23 koncepty gastronomiczne. Zarówno ceny, jak i menu, mają być przystępne dla osób o różnych gustach i oczekiwaniach.
U kogo zjemy?
Wiele z nich to szyldy, które pojawią się w Polsce po raz pierwszy, m.in. Yaffo (kuchnia bliskowschodnia, w szczególności regionu Tel Avivu), Super Slice (pizza w stylu nowojorskim), Crêpes Store (naleśniki bretońskie z sezonowymi dodatkami), Bukhara (uzbecki street food), Les Frites, Casa Buena, Gnocchi, Yaday Goflafle (wytrawne gofry bąbelkowe).
Oprócz tego, funkcjonują: Buena Vista Social Food (kuchnia karaibska oraz hawajskie poke bowl), Pho Kwadrat, Umamitu, pierwsze w Warszawie Papuvege, sandwiche od Smoke Philly Cheese Steak, znany z Nocnego Marketu koncept kolaboracyjny Soul Food i slodkowasna.pl – Fat Daddy Banh Mi Joint, Sando Rice Express (japońskie kanapki ryżowe onigirazu), Picknick (koncept oferujący zdrowe przekąski na ciepło i zimno), My Thai, Dim Sum Ramen, indyjskie Curry Leaves, American Food Truck in the House oraz Noodle House.Food Town w Fabryce Norblina ma działać przez 7 dni w tygodniu od wczesnych godzin rannych (8:00 od poniedziałku do piątku, 9:00 w weekendy) do późnego wieczora (22:00 od poniedziałku do czwartku i 23:00 w niedzielę), oraz do 1:00 w nocy w piątki i 2:00 w soboty.
Koncert na cztery bary
W Food Town działają cztery różne bary, prowadzone przez cocktail art directora Adama Grądziela oraz szefa barów Tomasza Małka - zwycięzcę 66 konkursów barmańskich na całym świecie, 4-krotnego Mistrza Roadhouse World Final oraz 4-krotnego zwycięzcę międzynarodowej ligi flair WFA Grand Slam.
Pierwszy bar to Old Shaker – jego inspiracją architektoniczną był produkowany w czasach świetności Fabryki Norblina shaker barmański. Zlokalizowany w sali industrialnej, wykonany z drewna, stali i miedzianych elementów w swojej ofercie skupia się na bourbonach, whisky, ginach, rumach i koktajlach oraz świeżym piwie z tanków.
Kolejny, Amaro Mio! w części śniadaniowej, serwuje drinki w typie aperitif, spritz czy niskoalkoholowe. W sali przeznaczonej na wydarzenia kulturalne, obsługą gości zajmuje się premium bar Gimlet – skoncentrowany na eleganckich koktajlach, urządzony w klasycznym stylu retro/glamour, z wykorzystaniem drewna, cegły i stali.
Ostatni z barów – Pandan – znajduje się w hali azjatyckiej i swoim klimatem przypomina miejsca znane z takich dzielnic jak nowojorski Chinatown.
– Tworzymy naprawdę niesamowite miejsce, które zachwyci gości różnorodnością i poziomem - mówi Tomasz Małek – Beverage Director w Food Town. – W tych czterech różnorodnych barach serwować będziemy koktajle w stylu azjatyckim, aperitivo, klasycznym, koktajle lov ab, mocktaile, wegańskie i organiczne. Wszystko w duchu minimal waste – dodaje.
W barach pracuje pięćdziesięcioosobowy zespół barmański, za którego szkolenie odpowiada Head of Training, Maciej Szymański.
Co jeszcze?
Rewitalizacja Fabryki Norblina na warszawskiej Woli dobiegła końca. Swoją działalność rozpoczęły już tam pierwsze koncepty, m.in. autorskie kino butikowe KinoGram oraz BioBazar – pierwszy w Polsce targ z ekologiczną, certyfikowaną żywnością.
W kolejnym czasie uruchomione zostanie multimedialne Muzeum Fabryki Norblina, Piano Bar z muzyką na żywo, jak również restauracje Soul Food oraz Blue Cactus. Na terenie Fabryki pojawi się także monobrandowy sklep z autorską nalewką – Wiśniewski, a także sklep i bar z autorskim piwem kraftowym Uwaga Piwo.