x

Wegańska pizza w stylu pornfood w Mr.Pancake i PIZZA BOYZ

Kategoria: Karta - dania    26.10.2021

Wegańska kuchnia to już nie tylko trend, który dotyczy nielicznych, a jeden z głównych kierunków rozwoju w gastronomii, który będzie stale rósł. Wiedzą o tym właściciele restauracji Mr.Pancake i PIZZA BOYZ z grupy FoodX, dlatego wystartowali z ofertą wegańskiej pizzy w stylu food porn.

Wegańska pizza w stylu porn. Zdjęcie: materiały prasowe
Wegańska pizza w stylu porn. Zdjęcie: materiały prasowe
Mr. Pancake® i PIZZA BOYZ® to unikatowy koncept gastronomiczny - oparty w całości na idei porn food i traktujący jedzenie jako kompleksowe doświadczenie. Jakie są składniki sukcesu sieci? Doskonała jakość dań i zaskakujące połączenia smakowe, oryginalne, spójne wnętrza oraz pasja braci, którzy założyli markę i prowadzą ją z powodzeniem do dziś.

Wegańska pizza w stylu porn. Zdjęcie: materiały prasowe
Wegańska pizza w stylu porn. Zdjęcie: materiały prasowe
Wegańska pizza z rodziny FoodX nie mogła więc być „tylko” roślinnym plackiem, musiała wpasować się w DNA marki. Dużo „sera”, nieoczywiste połączenia i kolorowe sosy w wersji wegańskiej to klucz do serca nowych klientów, ale także tych dotychczasowych. W menu Vegan Pizza Club znajdą się wegańskie wersje znanych klasyków czyli Mac & VEGAN Cheeze czy Mangola, ale także zupełne nowości, jak Kimchi Fries czy Qrczak Generała Tso. W sumie w menu Vegan Pizza Club znajduje się 6 pizz. Zmodyfikowano także sosy do pizzy, tak że obecnie 8 z 10 smaków to smaki wegańskie.

- Wprowadzając na rynek nowy, wegański brand odpowiedzieliśmy na oczywistą potrzebę rynku i wiodący trend. Chcieliśmy trafić z naszą ofertą nie tylko do całkowicie nowych klientów, ale przede wszystkim do szeroko pojętej grupy osób „flex”, które choć nie jedzą w 100% roślinnie, to coraz częściej sięgają po wegańskie dania. To właśnie ta grupa będzie stanowiła core naszych odbiorców. Oferujemy im, jako pierwsi na polskim rynku pizzę, która nie tylko jest vegan-friendly, ale także w stylu food porn! Warto wspomnieć, że nie są to nasze pierwsze działania w zakresie wegańskiej oferty i już kilka lat temu wprowadziliśmy w naszych restauracjach burgery z wegańskim mięsem. Kontynuujemy te działania wciąż z naszą nową marką burgerów Ghost Burger - mówi Piotr Śliwa, współwłaściciel restauracji sieci FoodX.

Vegan Pizza Club dostępna jest już we wszystkich restauracjach sieci w Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Szczecinie i we Wrocławiu, a także w dostawach własnych w Warszawie oraz na platformach delivery współpracujących z restauracjami w poszczególnych miastach.





Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Czy wygląd wiosennego talerza ma znaczenie?

W czasie gdy nowalijki grają pierwsze skrzypce, chętnie zamawiamy lżejsze i zdrowsze posiłki, a to często oznacza także apetyczne i cieszące oko talerze restauracyjne. Czy ich wygląd rzeczywiście ma znaczenie? Przyjrzyjmy się, co na ten temat mówią eksperci oraz badania.

Nowa oferta Supreme Green MAX Premium Burgers

16 maja Max Burgers wprowadza do swych restauracji nowe rozszerzone menu Supreme Green, a w nim aż trzy nowe bezmięsne dania - między innymi na bazie strączków i fasoli mung. Sieć oferuje gościom aż 12 nowych, roślinnych propozycji.

Azjatyckie dania w wiosennych wersjach

Azjatycki street food, orientalne fusion, doskonałe sosy i świeże warzywa - inspiracje najodleglejszymi zakątkami świata sprawdzą się także na wiosnę. Jak komponować dania, jak je doprawiać i jakie są dobre podstawy tej kuchni? Podpowiada Mirosław Szajkowski, szef kuchni Unilever Food Solutions.

Barszcz ukraiński, "horilka" i kiszone arbuzy. Co nam oferuje kuchnia ukraińska?

W Polsce pojawia się coraz więcej restauracji, w których można skosztować ukraińskich potraw. Co nas może zaskoczyć w menu przygotowywanym przez przybyszy z Ukrainy?

Kuchnia bieszczadzka

Żeby przybliżyć wam smaki kuchni bieszczadzkiej, potrzebny jest kontekst historyczny, ponieważ wraz z ludami Bojków, Łemków, Pogórzan, Romów, Żydów, Polaków i Ukraińców, których wysiedlono podczas akcji "Wisła" w 1947 r. z terenów dzisiejszych Bieszczadów, zniknęły ich kultura, sztuka i tradycje.

Pierwsze w Polsce burger i pizza z jadalnymi owadami

W lokalach sieci 7 Street - Bar & Grill, Meet & Fit - Slow Food Burgers oraz Frentzza - Pizza & Friends można zjeść burgery oraz pizzę z jadalnymi owadami mącznika młynarka o smaku pomidorów z ziołami. To pierwsza taka oferta sieciowych restauracji w Polsce.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0 i konsument, który przelicza: jak go zachęcić do marki? [PODCAST]

Czego potrzebuje teraz konsument? Czy zmieniać portfolio? Jak się z nim komunikować? Czy to jest moment na wprowadzanie nowości? Opowiada Jacek Sadowski, prezes Demo Effective Launching.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej