– Dieta z Liścia to efekt doświadczeń, które zebrałem przez kilkanaście lat w gastronomii. Wynika z mojej pasji do nutritarianizmu, czyli jedzenia opracowanego pod kątem wartości odżywczych, które jest jak najmniej przetworzone.
Używamy jak najbardziej zróżnicowanych produktów. Codziennie dekorujemy posiłki innymi kwiatami, kiełkami, korzeniem lotosu po to, by postawić na różnorodność, zróżnicowane składniki. Statystyczny Polak odżywia się paletą około 30 produktów. To nie jest korzystne dla zdrowia, bo organizm nie otrzymuje w ten sposób nowych probiotyków i prebiotyków – tłumaczy Tadeusz Müller.Probiotyki to żywe, dobroczynne bakterie ułatwiające proces trawienia, wzmacniające układ odpornościowy. Do prebiotyków zaś zaliczamy te składniki pokarmowe, których nasz organizm nie trawi, ale których potrzebuje do prawidłowego funkcjonowania flory bakteryjnej, jak np.pektyny, niestrawiona skrobia czy Inulina. Jadłospisy i
potrawy komponowane są pod okiem dietetyczki Justyny Mizery, a klienci mogą wybierać spomiędzy kilku wariantów diety, decydując się na posiłki mięsne, wegetariańskie lub wegańskie.– Razem tworzymy ofertę zaspokajającą wszystkie grupy: od foodiesów przez wegan, „ortodoksów”, którzy zdrowo się odżywiają, aż po sportowców potrzebujących w pełni zbilansowanych posiłków pod względem ilości białka, węglowodanów, błonnika. Łączymy restauracyjne doświadczenia w kolorowy i przystępny sposób – mówi Müller.
Tadeusz Müller jest synem znanej restauratorki Magdy Gessler. Od lat zajmuje się kreowaniem konceptów gastronomicznych. Ma na swoim koncie stworzenie takich lokali jak ORZO, Munja czy Cava. Ostatnio współtworzył NINE's Restaurant & Sports Bar, restaurację Roberta Lewandowskiego w Browarach Warszawskich.