ANDRZEJ POLAN, „CZTERY PORY ROKU NA POLANIE SMAKÓW”, WYD. SŁOWNE, 2021 R.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 2/2022 nr 212.
Sezonowość w kuchni wydaje się dziś czymś oczywistym. Andrzej Polan w najnowszej książce pokazuje, że można podejść do tej idei inaczej - osobiście, przez pryzmat własnych doświadczeń i wspomnień.
ANDRZEJ POLAN, „CZTERY PORY ROKU NA POLANIE SMAKÓW”, WYD. SŁOWNE, 2021 R.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 2/2022 nr 212.
Nigel Slater, brytyjski kucharz oraz autor programów i książek kucharskich, przeszedł drogę kulinarnej edukacji we Francji i w pracyw gastronomii, gdzie wyrobił sobie charakterystyczny styl.
W swej najnowszej książce Bartek Kieżun odkrywa historie, postaci i nieoczywiste miejsca, które wiążą się z Wawelem, królewskimi rodami oraz ich losami.
Książka napisana w lekki i wciągający sposób zaskoczy nawet znawców tematu.
Dla najmłodszych to będzie przygoda i zabawa, ale także edukacja. Wyruszcie wspólnie w ciekawą podróż!
Poznajcie jeden z najszlachetniejszych napojów świata w jedynej takiej publikacji na polskim rynku.
Lektura tej pozycji i testowanie receptur to najlepsza metoda, by poznać kraje śródziemnomorskie w autentycznej odsłonie.