Prowadzenie własnej działalności gospodarczej dostarcza wielu wyzwań, a ostatnie dwa lata były pod tym względem szczególne dla całej branży gastronomicznej. Przykre skutki pandemii są nadal odczuwalne, a dodatkowo branża boryka się ze sporymi brakami kadrowymi, dużą rotacją wśród pracowników, rosnącą inflacją i wysokimi cenami paliwa. Jak zatem reagować na pojawiające się z różnych stron wyzwania w branży?
Szczególnie podkreślona zostanie kwestia edukacji w branży gastronomicznej oraz wprowadzania nowoczesnych rozwiązań technologicznych. Zostaną poruszone m.in. kwestie cyrkularnej gospodarki w restauracji, odpowiedzialności biznesowej i środowiskowej oraz kwestie ekonomiczne i zawiłości prawne.
Wydarzenie będzie podzielone na dwa etapy: konferencję i koktajl wieczorny, podczas którego wyłoniony zostanie zwycięzca konkursu o stypendium biznesowe MADE FOR Restaurant – TOP Odpowiedzialny Restaurator. Lista 10 restauratorów, nominowanych w kategorii Responsibility, została opublikowana 16 marca. Od tego momentu, na stronie internetowej wydarzenia można oddawać głos na swojego faworyta. Nazwisko zwycięzcy poznamy w dniu konferencji. W jury zasiądą dziennikarze i blogerzy kulinarni, przedstawiciele partnerskich firm oraz eksperci biznesowi.
Podczas wieczornego koktajlu zaprezentowany zostanie również ranking TOP 50 najlepszych polskich restauratorów według magazynu Forbes i FOR Solutions, zwierający 50 najbardziej liczących się nazwisk w branży.