x

Konkurs dla restauratorów z okazji 25-lecia Selgros Cash & Carry

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    23.05.2022

Z okazji jubileuszu 25-lecia Selgros Cash & Carry na profilu Instagram Instytutu Kulinarnego Transgourmet trwa konkurs dla restauratorów. Zadaniem uczestników jest przygotowanie potrawy z użyciem produktów marek własnych Transgourmet. Do wygrania atrakcyjne nagrody.

Przygotowaną potrawę należy sfotografować, podzielić się jej recepturą oraz opublikować zdjęcia na profilu własnego punktu gastronomicznego. Ważne jest również oznaczenie profilu Instytutu Kulinarnego Transgourmet wraz z hashtagiem #25latPrzemyślanychZakupów.  

Jest o co walczyć, bo do zdobycia są nagrody w postaci bonów o wartości do 5000 zł do wykorzystania w Selgros Cash & Carry, fartuchy dla całego zespołu oraz szkolenia w Instytucie Kulinarnym. Termin zgłoszeń mija  15 czerwca. Szczegóły oraz regulamin są dostępne w sekcji bio na profilu Instytutu Kulinarnego na portalu Instagram.

- Obserwowanie umiejętności, technik kulinarnych i pomysłów innych kucharzy to ważny aspekt rozwoju w gastronomii. Jesteśmy ciekawi, jak nasze produkty marek własnych zainspirują naszych klientów – mówi Bartosz Peter, ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet.

Linia produktów marek własnych powstała głównie z myślą o odbiorcach z branży gastronomicznej i jest sukcesywnie rozbudowywana. Klienci mogą wybierać z szerokiego asortymentu dopasowanego do każdego rodzaju działalności.

Transgourmet Premium to oferta dla smakoszy, których pociągają rzadko spotykane składniki – szlachetna odmiana ryżu czy sól w płatkach. Quality adresowana jest do klientów ceniących jakość i sztukę kulinarną na najwyższym poziomie, zaspokajając niemal wszystkie wymagania nowoczesnych zakładów gastronomicznych, restauracji i hoteli. Z kolei linia produktów Economy powstała, aby zapewnić klientom solidne podstawy w każdej kuchni.
TOPSELLER i TOPSELLER XXL to marka dla tych, którzy poszukują podstawowych produktów w najniższej cenie.

Pełen asortyment jest dostępny zarówno w halach Selgros Cash & Carry, jak również dostarczany klientom Selgros HoReCa i Transgourmet Foodservice własnym, nowoczesnym transportem w jednej dostawie, zawsze na czas. 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Wielkopolski Kucharz Roku 2023 - Konkurs im. Rafała Jelewskiego

Tegoroczna edycja Konkursu im. Rafała Jelewskiego - Wielkopolski Kucharz Roku odbędzie się 6 czerwca w hotelu Poznański w Luboniu. To cykliczne wydarzenie skierowane do przedstawicieli środowiska gastronomicznego z całej Polski.

The World's 50 Best przyznało nagrody Champions of Change za przełomowe inicjatywy w gastronomii

The World's 50 Best Restaurants, organizacja typująca listę najlepszych restauracji na świecie, przyznała nagrody Champions of Change za działania na rzecz pozytywnych społecznych zmian w gastronomii. Otrzymali je Nora Fitzgerald Belahcen z Marrakeszu oraz Othón Nolasco i Damián Diaz z Los Angeles.

Ogólnopolskie warsztaty "Śniadanie na trawie" ze wsparciem Mlekpolu

Warsztaty z serowarstwa, wędliniarstwa, wędzarnictwa, baristyki oraz przygotowywania sushi - adepci gastronomii z całej Polski spotkali się 19 maja w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bydgoszczy, aby zdobywać nowe umiejętności. Placówkę wspiera Mlekpol, przekazując produkty mleczarskie.

Wielka Loteria Selgros "26 lat na +". Atrakcyjne nagrody czekają na klientów

Po raz kolejny Selgros zaprasza swoich klientów do udziału w jubileuszowej loterii. Do wygrania jest 26 tysięcy bonów towarowych oraz nagrody główne - 10 x 10 tysięcy złotych w bonach do zrealizowania w halach marketu.

Czy mięso komórkowe trafi do Polski? Debata Food and Design

Czy Polacy są gotowi na mięso komórkowe i kiedy możemy się go spodziewać na półkach sklepowych? Między innymi te pytania twórcy projektu Food and Design zadali ekspertom podczas minionej debaty.

Deseo z czterema nagrodami na International Chocolate Awards

Już drugi rok z rzędu marka Deseo Patisserie & Chocolaterie została nagrodzona za swoje rzemieślnicze czekolady w konkursie International Chocolate Awards. Warszawska cukiernia wywalczyła w tym roku aż cztery medale: jeden złoty, jeden srebrny i dwa brązowe.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

W jaki sposób optymalizować koszty prowadzenia biznesu gastronomicznego w obliczu rosnącej inflacji oraz jak przetrwać na rynku, nie tracąc klientów i nie rezygnując z jakości - rozmawiamy o tym z Alicją Than, właścicielką lokali Izumi Sushi, Kago, Kiseki, Omakase, Matcha Bistro & Bar w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej