x

Browar Tenczynek Janusza Palikota z własnym lokalem w Hali Koszyki

Kategoria: Miejsca    25.05.2022

Browar Tenczynek należący do spółki Manufaktura Piwa Wódki i Wina założonej przez Janusza Palikota otworzy tego lata lokal w warszawskim foodhallu Hala Koszyki. Znajdzie się on w jednym z secesyjnych pawilonów, które prowadzą do Hali od strony ulicy Koszykowej.

Lokal Browaru Tenczynek znajdzie się w jednym z secesyjnych pawilonów, które prowadzą do Hali Koszyki od strony ulicy Koszykowej. Zdjęcie: materiały prasowe
Lokal Browaru Tenczynek znajdzie się w jednym z secesyjnych pawilonów, które prowadzą do Hali Koszyki od strony ulicy Koszykowej. Zdjęcie: materiały prasowe
Już niedługo w Hali Koszyki będzie można zasmakować tradycyjnie warzonych piw kraftowych oferowanych również w uwspółcześnionej wersji przez Browar Tenczynek. W karcie znajdą się browary bazujące na słodach jęczmiennych lub pszenicznych, gatunkowych chmielach i unikalnych składnikach charakteryzujących się tropikalnymi nutami.

Globalworth Poland, właściciel i zarządca Hali Koszyki, podpisał właśnie umowę najmu z Browarem Tenczynek należącym do spółki Manufaktura Piwa Wódki i Wina, założonej przez Janusza Palikota, który jeszcze tego lata otworzy swój lokal w warszawskim foodhallu.

– Koszyki są centrum życia towarzyskiego Warszawy i synonimem dobrego smaku, dlatego naszą ofertę postanowiliśmy tym razem wzbogacić o najlepsze kraftowe piwa. Browar Tenczynek to wielowiekowa tradycja warzenia, wzbogacona o najnowsze trendy w browarnictwie, dzięki czemu mamy nadzieję przyciągnąć do Hali jeszcze więcej smakoszy i koneserów tego trunku – mówi Weronika Maria Kuna, Asset Management & Leasing Manager w Globalworth Poland.

Piwa Świeże z Browaru Tenczynek. Zdjęcie: materiały prasowe
Piwa Świeże z Browaru Tenczynek. Zdjęcie: materiały prasowe
– Piwa Świeże z Browaru Tenczynek to unikalny produkt na rynku. Niefiltrowane, niepasteryzowane, lane prosto z tanka, chwilę po zakończeniu procesu warzenia. Wiezione własnym transportem w nocy do Hali Koszyków. By było jak najświeższe. By każdy konsument mógł się cieszyć jego smakiem, choć Warszawa jest oddalona od Browaru prawie 300 km. To piwo zawierające wszystkie witaminy, mikroelementy i smak, za który kochają je prawdziwi znawcy. Piwo, które stworzyliśmy dla siebie. Dzisiaj dzielimy się nim z Wami. Witaj Warszawo! Świeże jest już u Ciebie! –  opowiada Janusz Palikot, Prezes Tenczynek Świeże Sp. z o.o. oraz Manufaktury Piwa Wódki i Wina S.A.

Piwo Świeże z Browaru Tenczynek to oferta dla smakoszy lekkich lagerów i charakteryzujących się głębszym smakiem piw górnej fermentacji. W nowym lokalu w Hali Koszyki będzie można skosztować szerokiej oferty piw kraftowych regionalnej produkcji: jasnych i ciemnych, pasteryzowanych i świeżych, klasycznych i nowoczesnych. Otwarcie zaplanowane jest na koniec II kw. 2022 roku.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Concordia Taste jedną z najlepszych restauracji w Europie według "The Guardian"

Concordia Taste z Poznania trafiła na listę najlepszych europejskich restauracji pisma "The Guardian". To jedyny lokal w Polsce, które znalazł się zestawieniu opiniotwórczego brytyjskiego dziennika. W rankingu uwzględniono tylko 35 restauracji.

Sady Bistro w Krakowie - kuchnia inspirowana sadem. Za koncept odpowiada Tadeusz Müller

Nowe miejsce na kulinarnej mapie Krakowa. Przy Grzegórzeckiej działa już Sady Bistro. Menu, które stworzył Tadeusz Müller, ma przenosić gości do lanckorońskich sadów.

Nowa kawiarnia So Coffee w Katowicach. To pierwszy lokal sieci poza centrum handlowym

Należąca do Lagardère Travel Retail sieć So Coffee świętuje start nowej kawiarni w Katowicach. To pierwszy franczyzowy lokal pod tym szyldem, który działa przy ulicy, a nie w centrum handlowym. Prowadzi go rodzina państwa Buckich - jest to już trzecie So Coffee w ich biznesowym portfolio.

Hummus Amamamusi zamyka się po 11 latach. Lokal i marka są na sprzedaż

Restauracja Hummus Amamamusi uznawana za jedną z najlepszych w Krakowie zamyka podwoje z końcem maja. Właściciele szukają chętnych do przejęcia biznesu. Przegrali z konsekwencjami pandemii i inflacją.

Pięć nowych konceptów w Elektrowni Powiśle. To m.in. stekownia Prime Cut i naleśnikarnia Petit Breton Crêperie

Oferta gastronomiczna Elektrowni Powiśle wzbogaciła się o koncepty kuchni amerykańskiej, francuskiej i gruzińskiej. Fanów steków ucieszy otwarcie restauracji Prime Cut, a słodyczy - Forestero & Co. W strefie Food Hall pojawiły się także: Smashny Burger, Petit Breton Crêperie oraz Chmeli Suneli.

Nowojorska restauracja Tatiana z nagrodą Resy One To Watch 2023

Tatiana, nowojorska restauracja, której szefem kuchni jest Kwame Onwuachi została nagrodzona tytułem Resy One To Watch 2023 przez The World’s 50 Best Restaurants. Choć działa w Lincoln Center dopiero od listopada zeszłego roku, już uznano ją za wschodzącą gwiazdę globalnej sceny gastronomicznej.

Inne kategorie

Podcasty

Nowe kierunki rozwoju i nowe kategorie roślinnych produktów [PODCAST]

Jak zmienia się rynek roślinnych zamienników produktów odzwierzęcych? Czego możemy się spodziewać na wegańskich talerzach w niedalekiej przyszłości? Rozmawiamy o tym z Katarzyną Sałatą, przedstawicielką kampanii RoślinnieJemy.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej