- Od lewej: Maciej Dobrzyniecki, prezydent Akademii Gastronomicznej w Polsce oarz laureaci AIG PRIX 2022 Tadeusz Müller, Arkadiusz Kurowski, Witold Szabłowski i Paweł Światczyński, współtwórca Restaurant Club. Fot. Daniel Miśko – Miśko Collective
Oto laureaci AIG PRIX 2022:
Prix au Chef de L’Avenir/ Nagroda Szefa Przyszłości - Tadeusz Müller
Prix au Sommelier/ Nagroda Sommeliera - Arkadiusz Kurowski (Flaming&Co, Warszawa)
Prix de la Littérature Gastronomique/ Nagroda Literatury Gastronomicznej - Witold Szabłowski za książkę „Jak Nakarmić Dyktatora“, wyd. WAB
Prix Multimedia/ Nagroda Multimediów - Restaurant Club za organizacje festiwali Restaurant Week oraz Fine Dining Week
Po zakończeniu oficjalnej części wieczoru, zgromadzeni goście wzięli udział w kolacji degustacyjnej, której autorami byli: Tadeusz Müller (Nagroda Szefa Przyszłości 2022) oraz Beñat Alonso (Executive Chef - Raffles Europejski Warsaw).