x

Tadeusz Müller, Arkadiusz Kurowski, Witold Szabłowski i Restaurant Club - laureatami nagród AIG PRIX 2022

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    14.06.2022

Podczas uroczystej gali w warszawskim Hotelu Raffles Europejski wręczono nagrody AIG PRIX przyznawane przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną na wniosek Akademii Gastronomicznej w Polsce. Tegoroczni laureaci to Tadeusz Müller, Arkadiusz Kurowski, Witold Szabłowski i Restaurant Club.

Od lewej: Maciej Dobrzyniecki, prezydent Akademii Gastronomicznej w Polsce oarz  laureaci  AIG PRIX 2022 Tadeusz Müller, Arkadiusz Kurowski, Witold Szabłowski i Paweł Światczyński, współtwórca Restaurant Club. Fot. Daniel Miśko – Miśko Collective
Od lewej: Maciej Dobrzyniecki, prezydent Akademii Gastronomicznej w Polsce oarz laureaci AIG PRIX 2022 Tadeusz Müller, Arkadiusz Kurowski, Witold Szabłowski i Paweł Światczyński, współtwórca Restaurant Club. Fot. Daniel Miśko – Miśko Collective
Akademia Gastronomiczna w Polsce nominuje rokrocznie polskie osobistości gastronomiczne do prestiżowych nagród AIG PRIX przyznawanych przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną z siedzibą w Paryżu wybitnym jednostkom i instytucjom, które wyróżniają się na obszarze danego kraju międzynarodowym poziomem.  

Oto laureaci AIG PRIX 2022:
Prix au Chef de L’Avenir/ Nagroda Szefa Przyszłości - Tadeusz Müller
Prix au Sommelier/ Nagroda Sommeliera - Arkadiusz Kurowski (Flaming&Co, Warszawa)
Prix de la Littérature Gastronomique/ Nagroda Literatury Gastronomicznej - Witold Szabłowski za książkę „Jak Nakarmić Dyktatora“, wyd. WAB
Prix Multimedia/ Nagroda Multimediów - Restaurant Club za organizacje festiwali Restaurant Week oraz Fine Dining Week

Po zakończeniu oficjalnej części wieczoru, zgromadzeni goście wzięli udział w kolacji degustacyjnej, której autorami byli: Tadeusz Müller (Nagroda Szefa Przyszłości 2022) oraz Beñat Alonso (Executive Chef - Raffles Europejski Warsaw).

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Wielka Loteria Selgros "26 lat na +". Atrakcyjne nagrody czekają na klientów

Po raz kolejny Selgros zaprasza swoich klientów do udziału w jubileuszowej loterii. Do wygrania jest 26 tysięcy bonów towarowych oraz nagrody główne - 10 x 10 tysięcy złotych w bonach do zrealizowania w halach marketu.

Czy mięso komórkowe trafi do Polski? Debata Food and Design

Czy Polacy są gotowi na mięso komórkowe i kiedy możemy się go spodziewać na półkach sklepowych? Między innymi te pytania twórcy projektu Food and Design zadali ekspertom podczas minionej debaty.

Deseo z czterema nagrodami na International Chocolate Awards

Już drugi rok z rzędu marka Deseo Patisserie & Chocolaterie została nagrodzona za swoje rzemieślnicze czekolady w konkursie International Chocolate Awards. Warszawska cukiernia wywalczyła w tym roku aż cztery medale: jeden złoty, jeden srebrny i dwa brązowe.

Obywatelski projekt ustawy "Jednolita stawka sprzedażowa - 5% VAT w gastronomii". Rusza zbiórka podpisów

Zarząd Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej podjął obywatelską inicjatywę zbierania 100 tysięcy podpisów pod projektem ustawy "Jednolita stawka sprzedażowa - 5% VAT w gastronomii".

Selgros z nagrodą Prezydenta Miasta Poznania

Zaangażowanie marki Selgros w lokalne i ogólnopolskie akcje społeczne zostało docenione. Przedsiębiorstwo wyróżniono tytułem "Firma o złotym sercu". Nagrodę wręczył prezydent Poznania Jacek Jaśkowiak podczas gali z okazji ogłoszenia wyników rankingu Złota Setka Wielkopolski.

Laureaci plebiscytu Najlepsza Restauracja 2023 i Złotej Korony Ambasadora Kuchni Polskiej

Ponad 600 lokali z 15 regionów Polski wzięło udział w organizowanym przez Makro Polska plebiscycie Najlepsza Restauracja 2023. Spośród nich wyłoniono 37 zwycięzców. Znamy także laureatów konkursu "Złota Korona Ambasadora Kuchni Polskiej".

Inne kategorie

Podcasty

Nowe kierunki rozwoju i nowe kategorie roślinnych produktów [PODCAST]

Jak zmienia się rynek roślinnych zamienników produktów odzwierzęcych? Czego możemy się spodziewać na wegańskich talerzach w niedalekiej przyszłości? Rozmawiamy o tym z Katarzyną Sałatą, przedstawicielką kampanii RoślinnieJemy.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej