W ofercie znajdują się m.in.: kiełbaski, kaszanki, burgery, klopsiki, gyros, kofty, pulpeciki a także kawałki o smaku tuńczyka, kotlety o smaku rybnym czy omlety o smaku jajecznym. Produkty sprzedawane są w opakowaniach przyjaznych środowisku, łatwych do segregacji.
Marka OneDayMore dynamicznie rozszerza ofertę roślinnych alternatyw o kolejne pozycje. Do sprzedaży wprowadziła właśnie roślinne pulpeciki z koperkiem oraz roślinne kiełbaski śniadaniowe o łagodnym smaku, które nawiązują do tradycyjnych potraw chętnie spożywanych w domu.
– Roślinne nowości, tak jak nasze wszystkie produkty z linii “Najlepsze, że bez mięsa”, oparte są w całości na składnikach roślinnych. Bazą pulpecików i kiełbasek jest groch, dzięki czemu są one bogate w białko oraz stanowią źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, żelaza, witaminy B12 i innych składników niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Dodatkowo roślinne pulpeciki z koperkiem są źródłem cynku – informuje Dominika Kowalewska, kierownik ds. badań i rozwoju produktów w firmie OneDayMore. – Nowe propozycje przypadną do gustu każdemu, nawet najmłodszym domownikom. Roślinne kiełbaski śniadaniowe sprawdzą się nie tylko podczas najważniejszego posiłku dnia. Można je przyrządzić zarówno na patelni, jak i na grillu – obie opcje podkreślą ich łagodny smak. Z kolei obiadowa propozycja, czyli roślinne pulpeciki, to ukłon w stronę konsumentów preferujących tradycyjne posiłki i domowy smak potraw. Można je usmażyć na patelni lub przyrządzić w piekarniku – dodaje.
Obecnie w ofercie OneDayMore dostępnych jest już 16 produktów stanowiących roślinne zamienniki mięsa, jaj i ryb, a portfolio marki jest stale rozwijane. Nowości dostępne są w sklepie internetowym roslinne.onedaymore.pl.