- Sandacz z warzywami z cukinią i młodymi ziemniakami z letniego menu restauracji Belvedere. Zdjęcie: materiały prasowe
- Stworzyliśmy kompozycję smaków, które najbardziej kojarzą się z letnim wypoczynkiem oraz słoneczną aurą. W naszej karcie znajdują się dania z najlepszych, polskich, sezonowych składników. Duży akcent stawiamy na szlachetne ryby, warzywa i owoce, łącząc je z wykwintnymi dodatkami, takimi jak trufle czy karczochy. Podążając za światowymi trendami do naszych propozycji kulinarnych wprowadziliśmy Grazing Menu. Co oznacza, że każdą z potraw, znajdującą się w naszej karcie, można zamówić w mini porcji. Zależało nam, aby nasi goście posmakowali wszystkich dań i wybrali swoje ulubione - mówi Anna Bykowska, dyrektor sprzedaży i marketingu Restauracji Belvedere.
- Letnie menu restauracji Belvedere - zupa z mazurskich raków z kluseczkami ze szczupaka, koprem i śmietaną. Zdjęcie: materiały prasowe
Zupy i dania główne to m.in. inspirowana polską tradycją kulinarną zupa z mazurskich raków z kluseczkami ze szczupaka, koprem i śmietaną, sandacz z warzywami z cukinią i młodymi ziemniakami oraz jagnięcina z rozmarynem, pieczarkami, dymką i parmezanem.
- Deser Black Forrest z letniego menu restauracji Belvedere - owoce leśne, gianduja i lody orzechowe. Zdjęcie: materiały prasowe