x

Next Day Studio 2022

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium    22.09.2022

Magazyny "Food Service", "Media Marketing Polska" oraz "Handel" łączą siły w kolejnej edycji projektu Next Day Studio. Od 2 listopada, w każdą listopadową środę będziemy poruszać tematy ważne z punktu widzenia pracowników i właścicieli gastronomii.

Nasi dziennikarze i zaproszeni eksperci mówić będą o trendach, zmianach i zupełnie nowych zjawiskach konsumenckich oraz ich wpływie na biznesową rzeczywistość. Ostatnie kilka lat znacząco zmieniło świat, w którym żyjemy. Pandemia, wojna w Ukrainie czy narastający kryzys klimatyczny to tylko niektóre ze zjawisk kształtujących naszą codzienność także w odniesieniu do rynku HoReCa.

W projekcie Next Day Studio przyglądamy się tym zmianom, skupiając się przede wszystkim na konsumentach, bo to od ich postaw, wyborów czy preferencji będzie zależał model działania firm, restauracji czy usługodawców. Sprawdzimy, jak niepewność ekonomiczna i potrzeba oszczędzania wpływają na cały rynek. Porozmawiamy o pieniądzach, ekonomii w zarządzaniu lokalem oraz oszczędzaniu.

Pochylimy się nad proekologicznymi postawami klientów restauracji i nad tym, w jaki sposób gastronomia powinna rozmawiać o wartościach. A to wszystko przedstawimy w atrakcyjnej i wielorakiej formie: artykułów, podcastów i rozmów wideo publikowanych w naszych mediach społecznościowych i naszej stronie WWW.

Co tydzień, w każdą listopadową środę, omawiać będziemy jedną z kluczowych zmian zachodzących na rynku HoReCa – od przemian ekonomicznych po społeczne i kulturowe. Przyjrzymy się optymalizacji kosztów prowadzenia restauracji. Zastanowimy się, czy kryzys można wykorzystać w twórczy sposób i czy w czasach wojny oraz zarazy wypada jeszcze reklamować ofertę lunchową w social mediach. Zbadamy się także, czy neutralność klimatyczna w gastronomii jest możliwa oraz co oznacza ona w praktyce. Spróbujemy odpowiedzieć też na pytanie, czy w czasach ciągłego wzrostu cen fine dining ma jeszcze rację bytu oraz komu w dobie internetu i social mediów potrzebni są jeszcze profesjonalni recenzenci kulinarni.

Startujemy już 2 listopada. Śledźcie nas na OuiChef.pl oraz w naszych mediach społecznościowych.

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Borsa Vini Italiani 2023

Coroczne święto włoskiego wina Borsa Vini Italiani odbędzie się 30 maja w hotelu Marriott w Warszawie. W 9. edycji wydarzenia weźmie udział aż 34 producentów z 12 regionów. Zaprezentują gościom łącznie ponad 160 etykiet swych flagowych produktów.

Mięso przyszłości. Co będą jeść Polacy w kolejnych dekadach? IV spotkanie Food Working

Przed nami kolejne spotkanie branżowe z cyklu Food Working, organizowane przez twórców projektu Food and Design. W studiu Od kuchni na warszawskiej Pradze eksperci zmierzą się z tematem mięsa przyszłości.

The World's 50 Best 2023 w Walencji

Już 20 czerwca poznamy listę najlepszych restauracji na świecie! Ceremonia ogłoszenia i wręczenia nagród tegorocznej edycji The World’s 50 Best Restaurants odbędzie się w Walencji. Jak zwykle w ramach tego wydarzenia odbędą jak liczne wydarzenia towarzyszące.

12. spotkanie TrendTalk: Spojrzenie przez krawędź talerza

12. spotkanie online w cyklu TrendTalk odbędzie się 10 maja. Jego organizatorem jest firma Rational.

Mistrzostwa Polski Sommelierów 2023

Trzydniowe Międzynarodowe Mistrzostwa Polski Sommelierów rozpoczną się 26 maja w Warszawie. To pierwsza edycja mistrzostw, w której oprócz polskich zawodników wezmą udział przedstawiciele stowarzyszeń sommelierskich z innych krajów. Konkurs jest organizowany po raz pierwszy w Airport Hotel Okęcie.

Preselekcja do finału Bocuse d’Or Poland 2023

Preselekcja do tegorocznej edycji Bocuse d’Or Poland odbędzie się w czerwcu. Najlepszych sześciu szefów kuchni weźmie udział w krajowym finale, a jego zwycięzcy będą reprezentować Polskę podczas selekcji europejskiej konkursu w Trondheim

Inne kategorie

Podcasty

Konsument, który żyje w poczuciu zagrożenia: jak z nim prowadzić dialog? [PODCAST]

Jak zmieniają się konsumenci i jak zmieniają się producenci? W jaki sposób obie te grupy odczuwają niepokoje i jak warto na nie reagować - opowiada Małgorzata Cebelińska, dyrektor handlu firmy Mlekpol.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej