Wśród prelegentów konferencji znajdą się m. in. Trade Attache Ambasad Izraela i Holandii (krajów przodujących w transformacji systemu żywnościowego) oraz Nicolas Bureau z francuskiej organizacji Agriculture Cellulaire zajmującej się fermentacją precyzyjną. To technologia żywności nazywana najważniejszą technologią w kontekście środowiskowym. W wielu krajach rozwija się dynamicznie, ale w Polsce niewiele jeszcze o niej słychać. Na temat obecnej sytuacji na rynku roślinnym ekspercki głos zabierze m. in. Grzegorz Mech z GfK Polonia, a o potencjalnych źródłach finansowania roślinnych przemian wypowie się Michał Siwek z BNP Paribas.
Na konferencji nie zabraknie przedstawicieli/ek polskich plant-based tigers takich jak Bezmięsny Mięsny, Planeat, PlantWay, It’s Bean czy Apollo. Tradycyjnie odbędzie się też Plant-Powered Pitching – platforma dla nowych, innowacyjnych start-upów, których twórcy będą mogli przedstawić swoje pomysły przedstawicielom branży i inwestorom, zdobyć finansowanie na rozwój produkcji (zapisy ruszą już wkrótce).
Program konferencji dzieli się na ścieżkę ogólną, na której uczestnicy zdobędą przekrojową wiedzę o aktualnych trendach w branży spożywczej oraz ścieżkę „deeper-dive”, gdzie szczegółowo pochylimy się nad jej różnymi segmentami.
Bilety na konferencję można kupić na stronie Eventory wydarzenia:
https://eventory.cc/event/konferencja-plant-powered-perspectives-2022. Kod zniżkowy (15 proc.) dla naszych czytelników to: FoodService_PPP22
Ramowy program Plant-Powered Perspectives jest dostępny na: https://konferencje.roslinniejemy.org/ppp-2022