- Od 3 października przez 6 tygodni można spróbować mistrzowskich dań Juniorów z Kadry Narodowej Polskich Kucharzy podczas kolacji degustacyjnej w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Zdjęcie: materiały prasowe
Treningi nabierają tempa, a zawodnicy efekt swoich przygotowań prezentowali w ostatnich tygodniach dziennikarzom oraz pracownikom Transgourmet i Selgros, właściciela Instytutu Kulinarnego. Od 3 października przez kolejnych 6 tygodni zapraszają na kolację każdego miłośnika kulinariów.
Spotkania w Instytucie Kulinarnym w Piasecznie, w trakcie których będzie można spróbować dań przygotowywanych na konkurs, zorganizowane są w takiej samej formule jak przebieg finału Kulinarnego Pucharu Świata. Można więc wybierać spośród opcji Chef’s Table oraz Restaurant of Nations. Nasza reprezentacja postawiła na potrawy z nutką polskości, promując regionalne smaki i produkty. Nie pominęli również aktualnych trendów kulinarnych, takich jak kuchnia bezglutenowa, wegetariańska czy wegańska.
– W swoich daniach interpretujemy polskie smaki i przedstawiamy je w nowoczesnym wydaniu, uwzględniając światowe trendy. To niepowtarzalna okazja, aby spróbować dań na światowym poziomie i poczuć się jak juror Kulinarnego Pucharu Świata. Zapraszamy do Instytutu! – mówi Bartosz Peter, kapitan Narodowej Reprezentacji Polskich Kucharzy i Ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet.
Dostępne terminy można sprawdzić na stronie instytut-kulinarny.pl. Koszt kolacji to 149 zł od osoby – w cenie zawarta jest degustacja menu (przystawka, danie główne i deser), kieliszek wina oraz napoje ciepłe i zimne. Zapisów można dokonać poprzez formularz kontaktowy na wskazanej stronie lub telefonicznie.