x

Mistrzowskie kolacje w Instytucie Kulinarnym Transgourmet

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    29.09.2022

Od 3 października przez 6 tygodni można spróbować mistrzowskich dań Juniorów z Kadry Narodowej Polskich Kucharzy podczas kolacji degustacyjnej w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Te same potrawy zaserwują jurorom Kulinarnego Pucharu Świata, którego finał odbędzie się w listopadzie w Luksemburgu.

Od 3 października przez 6 tygodni można spróbować mistrzowskich dań Juniorów z Kadry Narodowej Polskich Kucharzy podczas kolacji degustacyjnej w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Zdjęcie: materiały prasowe
Od 3 października przez 6 tygodni można spróbować mistrzowskich dań Juniorów z Kadry Narodowej Polskich Kucharzy podczas kolacji degustacyjnej w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Zdjęcie: materiały prasowe
Kadra odbywa cykliczne treningi, przygotowujące do wyjazdu na Villeroy & Boch Culinary World Cup 2022. Kulinarny Puchar Świata to jedno z najważniejszych wydarzeń gastronomicznych. Zmagania finałowe będą odbywały się w dwóch konkurencjach. Pierwsza to Restaurant of Nations, która będzie symulacją restauracji – zadaniem kadry jest przygotowanie trzydaniowego menu dla 70 osób. Druga część zmagań to Chef’s Table, gdzie reprezentanci zaproponują bardziej skomplikowane menu, którego walory smakowe i estetyczne oceni jury, składające się z 10 osób.

Treningi nabierają tempa, a zawodnicy efekt swoich przygotowań prezentowali w ostatnich tygodniach dziennikarzom oraz pracownikom Transgourmet i Selgros, właściciela Instytutu Kulinarnego. Od 3 października przez kolejnych 6 tygodni zapraszają na kolację każdego miłośnika kulinariów.

Spotkania w Instytucie Kulinarnym w Piasecznie, w trakcie których będzie można spróbować dań przygotowywanych na konkurs, zorganizowane są w takiej samej formule jak przebieg finału Kulinarnego Pucharu Świata. Można więc wybierać spośród opcji Chef’s Table oraz Restaurant of Nations. Nasza reprezentacja postawiła na potrawy z nutką polskości, promując regionalne smaki i produkty. Nie pominęli również aktualnych trendów kulinarnych, takich jak kuchnia bezglutenowa, wegetariańska czy wegańska.

– W swoich daniach interpretujemy polskie smaki i przedstawiamy je w nowoczesnym wydaniu, uwzględniając światowe trendy. To niepowtarzalna okazja, aby spróbować dań na światowym poziomie i poczuć się jak juror Kulinarnego Pucharu Świata. Zapraszamy do Instytutu! – mówi Bartosz Peter, kapitan Narodowej Reprezentacji Polskich Kucharzy i Ekspert Instytutu Kulinarnego Transgourmet.

Dostępne terminy można sprawdzić na stronie instytut-kulinarny.pl. Koszt kolacji to 149 zł od osoby – w cenie zawarta jest degustacja menu (przystawka, danie główne i deser), kieliszek wina oraz napoje ciepłe i zimne. Zapisów można dokonać poprzez formularz kontaktowy na wskazanej stronie lub telefonicznie.

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Kolacja Chefs Only na zamku w Szydłowcu na rzecz bezdomnych zwierzaków

10 czerwca na zamku w Szydłowcu odbędzie się kolejne spotkanie z cyklu Chefs Only, któremu towarzyszyć będą m.in. gotowanie na żywo i warsztaty kulinarne. Zwieńczeniem wydarzenia będzie pięciodaniowa kolacja degustacyjna, przygotowana przez pięciu szefów kuchni.

Nocny Market - start sezonu 2023

Nocny Market wraca na nieczynny dworzec Warszawa Główna już 5 maja! W ósmym sezonie jednego z największych eventów streetfoodowych w Polsce dobrych gastronomicznych powrotów, ekscytujących debiutów i jeszcze kilku niespodzianek.

Witamy na foodservice24.pl! Zmieniamy nazwę, zmieniamy się dla was!

Pożegnaliśmy dotychczasową nazwę i stare logo naszego portalu - OuiChef.pl. Chcemy, aby nowa domena - foodservice24.pl - łatwiej wam się kojarzyła z naszym bratnim magazynem "Food Service". Uspójniamy wizerunek i ofertę wydawniczą!

Palikot i Wojewódzki atakowani za zachwalanie alkoholu w social mediach. Sprawa w prokuraturze

W sieci zawrzało. Aktywista Jan Śpiewak oskarża byłego polityka i przedsiębiorcę Janusza Palikota oraz celebrytę i dziennikarza Kubę Wojewódzkiego o nielegalne i nagminne zachwalanie alkoholu w social mediach. Sprawa trafiła do prokuratury. Co dalej?

Radosnych i smacznych świąt!

Wielkanocne życzenia od redakcji OuiChef.pl i "Food Service".

Bogusław Linda tańczy w reklamie nowego burgera z McDonald’s

Bogusław Linda zagrał w reklamie McDonald’s, prezentując... niezwykły taniec. Znany z kultowych ról aktor to kolejna osobowość polskiej kultury - po m.in. Michale Żebrowskim, Borysie Szycu czy idolu młodego pokolenia raperze Macie - zaangażowana w kampanię fastfoodowej sieci.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0 i konsument, który przelicza: jak go zachęcić do marki? [PODCAST]

Czego potrzebuje teraz konsument? Czy zmieniać portfolio? Jak się z nim komunikować? Czy to jest moment na wprowadzanie nowości? Opowiada Jacek Sadowski, prezes Demo Effective Launching.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej