- Z nowym rokiem 2023 Starbucks likwiduje dodatkowe opłaty za przygotowanie kawy na bazie napoju roślinnego zamiast mleka. Zdjęcie: Shutterstock.com
- Coraz więcej osób przestawia się na produkty bezmleczne, a zadowolenie każdego naszego gościa jest dla nas najważniejsze. Chcemy, by każdy znalazł w Starbucks to, co lubi – mówi Paula Chudzińska, brand manager marki Starbucks w Polsce.
Jeden z roślinnych wariantów, a dokładniej owsiany, jest dodatkiem do dwóch napojów dostępnych od stycznia w Starbucks. Po raz pierwszy w Polsce goście kawiarni mogą skosztować Honey Hazelnut Oat Latte łączący smak delikatnego miodu i prażonych orzechów laskowych. Powstaje na bazie Starbucks Signature Espresso® Roast o mocno orzechowym aromacie oraz napoju owsianego, a całość zwieńczona jest miodową posypką.
Drugą nowością w tegorocznej ofercie jest Caramelised Macadamia Oat Latte, w której królują subtelne nuty karmelizowanych orzechów makadamia. Podobnie jak Honey Hazelnut Oat Latte powstaje na bazie espresso z dodatkiem napoju owsianego.