x

Agnieszka Rojewska poprowadzi szkolenia w Five Elephant

Kategoria: Ludzie    12.01.2023

Jedna z najbardziej utytułowanych polskich baristek Agnieszka Rojewska rozpoczęła współpracę znaną niemiecką palarnią kawy speciality. W berlińskim Five Elephant Polka będzie między innymi prowadzić szkolenia dla baristów.

Agnieszka Rojewska poprowadzi szkolenia w Five Elephant. Zdjęcie: materiały prasowe
Agnieszka Rojewska poprowadzi szkolenia w Five Elephant. Zdjęcie: materiały prasowe
– Na początek roku 2023 z radością ogłaszamy, że zaprosiliśmy na pokład zdobywczynię tytułu World Barista i World Coffee & Good Spirits, aby współpracowała z naszym rosnącym zespołem baristów, opracowywała wiodące w branży kursy mistrzowskie i współpracowała bezpośrednio z naszym współzałożycielem Krisem nad nową, limitowaną linią kaw o nazwie Five Elephant - Meridian – czytamy w poście opublikowanym na Instagramie berlińskiej palarni.

Kawowa mistrzyni ma pomóc w zrewidowaniu oferty szkoleniowej Five Elephants oraz przygotowaniu nowych warsztatów.
– Chcemy przygotować ofertę bardziej zaawansowanych szkoleń dla ludzi z branży, którzy chcą brać udział w zawodach czy podnieść swoje kwalifikacje ponad standardowe warsztaty dostępne na rynku – mówi Agnieszka Rojewska.

Szkolenia to jednak nie jedyny obszar w jakim Mistrzyni Świata Baristów oraz niemiecka palarnia będą ze sobą współpracować. Rojewska, razem z Krisem Schackmanem, współzałożycielem Five Elephant, ma pomóc w stworzeniu limitowanej serii kaw dla berlińskiej palarni.

– To kawy uprawiane z bardzo dużą uwagą i dokładnością, obrabiane i selekcjonowane w wyjątkowy sposób. To produkty dla osób, które chcą spróbować czegoś ze zdecydowanie innej ligi, ale też dla tych, których interesuje jakie kawy trafiają na stoły sędziowskie podczas zawodów – tłumaczy Rojewska.

Autor tekstu: Przemysław Ziemichód
O AUTORZE
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl

Zobacz także

Ricard Camarena: ostatecznym celem jest balans

Ricard Camarena to jeden z najciekawszych talentów współczesnej sceny gastronomicznej w Hiszpanii. Znany hiszpański szef kuchni opowiada nam m.in., jak pozyskuje produkty, dlaczego w jego menu jest niewiele mięsa i co dla niego oznacza "zrównoważenie" w biznesie.

Australijczyk Joshua Treacy nowym szefem warszawskiego Nobu

Joshua Treacy - pochodzący z Australii szef kuchni z 15-letnim doświadczeniem - obejmuje pozycję szefa kuchni restauracji Nobu w Warszawie. Tymczasem już na początku czerwca stołeczny hotel Nobu odwiedzi jeden z założycieli tej słynnej lifestylowej marki Nobu Matsuhisa.

Dawid Uszyński odmienia gdańską restaurację Sassy. Nowy szef kuchni stawia na azjatyckie fusion

Współtwórca warszawskich restauracji Japonki oraz Japonka Dawid Uszyński został szefem kuchni gdańskiej Sassy. Lokal przeszedł niedawno metamorfozę, której efektem jest zmiana koncepcji kulinarnej.

Patryk Burnicki szefem kuchni w Karma House Gościeńczyce

Patryk Burnicki, były szef kuchni restauracji U Fukiera rozpoczął pracę w mazowieckim kompleksie Karma House Gościeńczyce. Lokal ma serwować dania kuchni polskiej z azjatyckim twistem, a menu bazować będzie na produktach pochodzących głównie z własnych upraw i hodowli.

Federico J. González nowym CEO w Louvre Hotels Group. Zastąpi Pierre’a Frédérica Roulota

Federico J. González został nowym CEO Louvre Hotels Group. Firma dziękuje dotychczasowemu CEO Pierre’owi-Frédéricowi Roulotowi.

Marcin "TYTUS" GRABSKI: Hip-hop jest dla mnie biletem do świata wina

To nie winylowe płyty, ale butelki z winem są dziś głównym narzędziem pracy MARCINA "TYTUSA" GRABSKIEGO. O tym, jak zmienił swoje życie i z sukcesem prowadzi lokale oparte na winie, opowiada właściciel WINEM POWIŚLE, ŁASKAWOŚCI TYTUSA I ASFALT WINYLE I WINO.

Inne kategorie

Podcasty

Nowe kierunki rozwoju i nowe kategorie roślinnych produktów [PODCAST]

Jak zmienia się rynek roślinnych zamienników produktów odzwierzęcych? Czego możemy się spodziewać na wegańskich talerzach w niedalekiej przyszłości? Rozmawiamy o tym z Katarzyną Sałatą, przedstawicielką kampanii RoślinnieJemy.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej