- W styczniu MAKRO Polska wystartowało z bezpłatnym cyklem edukacyjnym „Ciao Italia” skierowanym do przedstawicieli branży HoReCa. Warsztaty dotyczą kuchni włoskiej. Fot. materiały prasowe
Uczestnicy poznańskiego spotkania zostali zabrani w podróż z północy na południe Włoch. Agnieszka Kuś – przewodniczka kulinarna – opowiadała o zróżnicowaniu kuchni słonecznej Italii. Z kolei Giancarlo Russo – szef kuchni, restaurator i autorytet z zakresu włoskiej kuchni – przekazywał techniczną wiedzę na temat dań. Potrawy pokazowe przygotowywali Rafał Zaręba, szef kuchni Akademii Inspiracji oraz Cezary Powała, szef kuchni MAKRO.
- Z prawej Giancarlo Russo – szef kuchni, restaurator i autorytet z zakresu włoskiej kuchni. To on przekazywał techniczną wiedzę na temat włoskich dań. Fot. materiały prasowe
– Kuchnia włoska od lat jest wskazywana jako ulubiona przez Polaków. To przekonanie potwierdza raport „Polska na Talerzu 2022”. Według 31% respondentów kuchnia włoska zyskała na popularności w trakcie pandemii, a 44% wskazuje dodanie jej dań do karty potraw jako rozwiązanie istotne z punktu widzenia rozwoju lokali. Właśnie dlatego naszym zdaniem tak ważne jest, aby cały czas poszerzać wiedzę na jej temat oraz inspirować szefów kuchni – podkreśla Paweł Koperek, menadżer ds. klientów HoReCa w MAKRO Polska.