- #FoodSoundsGood! Jak dobrze brzmi jedzenie? Będzie można się przekonać od 22 marca do 30 kwietnia na Festiwalu Restaurant Week. Fot. materiały prasowe
Po dwóch ostatnich rekordowych edycjach Restaurant Week (#FoodFeelsGood – 121 tysięcy gości, #FoodLooksGood – 135 tysięcy gości) tematem wiosennego festiwalu jest brzmienie jedzenia.
Najbardziej „muzyczna” edycja festiwalu
Już niebawem wystartuje ogólnopolska kampania #FoodSoundsGood, która będzie zachęcać do odkrywania dźwięków kuchni i wsłuchiwania się w gwar pełnych restauracji. Towarzyszyć będzie ona wiosennej edycji Restaurant Week, jednego z największych festiwali kulinarnych w Polsce i w Europie.
– To będzie najbardziej „muzyczna” edycja Restaurant Week, w której goście będą odkrywać akustyczne niespodzianki dań w wiodących polskich restauracjach w Polsce i wybierać spośród ponad 2500 harmonijnych kompozycji – zaznacza Marcin Wawrzeń, country manager. – Warto wsłuchać się w smakowe nuty i zarezerwować jak najwięcej posiłków na festiwalu. Niech skala odkrywania restauracji i nowych smaków będzie ponownie rekordowa! – dodaje.
Gdzie zjemy i posłuchamy brzmienia posiłku?
Festiwal Restaurant Week odbędzie się w 13 największych regionach: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, we Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Warmii i Mazurach, a także w Radomiu.
Swoje popisowe menu przygotuje blisko 400 restauracji – wśród nich krakowska La Forchetta, łódzkie Ryby&Owce, Miska Gastro Bowls, Angelo Ristorante, Koku sushi; trójmiejskie Fellini, Hokkaido Sushi & Japan Cuisine, Osteria Fino, SYNTEZA Restauro & Cocktail, Fisherman; wrocławskie Piwnica Świdnicka, Forum Kulinarne, Concordia Taste, Rumbar, Browar Stu Mostów na Świdnickiej. Na liście znalazły się także znane gościom warszawskie Rest. Baczewskich, Frank Winebar & Shop, Casablanca, Portunol Bistro Iberico oraz LAS - Lokalna Atrakcja Stolicy.
Co w menu?
Na gości czeka popisowe menu w wersji mięsnej oraz wegetariańskiej i wegańskiej składające się z przystawki, dania głównego i deseru, które będzie dostępne w festiwalowej cenie 69 zł. Dzięki usłudze Klarna za rezerwację można zapłacić po 30 dniach, a dzięki współpracy z Visa goście festiwalu mogą skorzystać z rabatu na rezerwację za pośrednictwem programu Visa Benefit.
Wcześniejszy wybór menu przy dokonywaniu rezerwacji online ogranicza do minimum zjawisko marnowania żywności w restauracjach, w myśl filozofii #SzanujJedzenie.
Rezerwacje na stronie https://RestaurantWeek.pl/