Ponad 150 najważniejszych europejskich firm z branży cukierniczej, lodziarskiej, piekarskiej i HoReCa, 3 olbrzymie hale wystawiennicze, ponad 25 tys. odwiedzających (głównie właściciele cukierni, lodziarni, kawiarni i restauracji), najnowocześniejsze, wydajne i innowacyjne maszyny, najwyższej jakości produkty, surowce i półprodukty, niezliczona liczba najlepszych specjalistów, szefów kuchni, cukierników, liczne szkolenia oraz dziesiątki pięknych dekoracji cukierniczych w specjalnej strefie wystawienniczej to tylko część tego, co przygotowali organizatorzy największych targów cukierniczo-lodziarskich w Polsce – Expo Sweet 2023.
Oprócz części targowej zorganizowanych będzie pięć różnych konkursów cukierniczych: Mistrzostwa Europy w Dekoracji Tortów, X Lodziarskie Mistrzostwa Polski, Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deserów, Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych oraz Konkurs Dekoracji Cukierniczych. W tej edycji targów po raz kolejny wartość nagród pieniężnych w konkursach jest rekordowa, bo 120 tys. zł!
Zapiszcie w kalendarzach daty 26.02-1.03.2023, rezerwujcie bilety lotnicze, szykujcie samochody i przyjeżdżajcie do Warszawy do hali Expo XXI na ulicę Prądzyńskiego 12/14.
Więcej informacji o targach i atrakcjach można znaleźć na stronie internetowej organizatora – www.exposweet.pl, a także na profilu Expo Sweet na Facebooku. Każdego dnia targów na pierwszych 10 osób, które powołają się na hasło: „Gazeta Food Service”, czekają podwójne zaproszenia. Do zobaczenia!
Magazyn „Food Service” i portal OuiChef.pl są patronami medialnymi wydarzenia.