kurs Manager gastronomii to odpowiedź na zgłaszane przez uczestników naszych warsztatów potrzeby z zakresu komplementarnego szkolenia dla kadry zarządzającej. Taką chęć zgłosili zarówno pracownicy gastronomii, managerowie lokali, jak i szefowie kuchni, którzy chcieliby poznać najlepsze praktyki z zakresu prowadzenia biznesu. Opracowany przez nas program odpowiada na potrzeby wszystkich wyżej wymienionych grup – mówi Małgorzata Boguska-Kuca, Kierownik Centrum Szkoleń i Trener Akademii Inspiracji MAKRO Polska
Wśród prowadzących kurs są Łukasz Jarema, Ekspert z zakresu optymalizacji procesów biznesowych i konsultant w MAKRO Polska, Maciej Możejko, Ekspert ds. Rozwoju Biznesu Klienta w MAKRO Polska oraz Bogusław Skowron, Ekspert ds. Komunikacji i Projektów HoReCa w Akademii Inspiracji MAKRO Polska.
Inwestowanie w rozwój kompetencji nie jest w branży gastronomicznej bardzo powszechne. Z drugiej strony jest to sektor zmagający się z dużą rotacją personelu. Jakość zarządzania oraz kompetencje managerów są więc kluczowe, aby utrzymać pracowników, zadbać o zaangażowanie i odpowiednio motywować – dodaje Małgorzata Boguska-Kuca.
W ramach 40 godzin warsztatowych uczestnicy poznają szczegółowo zagadnienia z zakresu m.in. strategii biznesu, inżynierii menu, struktury kosztów w gastronomii, budowania oferty stałej i okolicznościowej, tworzenia grafików, rekrutacji i motywowania zespołu oraz marketingu i współpracy z agencjami lub freelancerami. Szczegółowy program kursu dostępny jest na stronie https://akademia-inspiracji-makro.pl/warsztaty/5-dniowy-kurs-manager-gastronomii-2/.
Akademia Inspiracji MAKRO to centrum szkoleniowe i studio kulinarne dedykowane profesjonalnej gastronomii, które funkcjonuje w ramach struktur MAKRO Polska. Jej głównym celem jest wsparcie branży gastronomicznej poprzez rozwój kompetencji pracowników każdego szczebla – kucharzy, szefów kuchni, managerów, restauratorów oraz pracowników serwisu jak kelnerzy, barmani czy bariści.


Szkolenie dla managerów w Akademii Inspiracji MAKRO


Akademia Inspiracji MAKRO wprowadziła do swojej oferty szkoleniowej nowy 5-dniowy kurs dla obecnych i przyszłych managerów lokali gastronomicznych. Manager gastronomii to szkolenie, które obejmuje zagadnienia dotyczące między innymi tworzenie strategii, zarządzanie finansami czy organizację pracy.
Zobacz także

Znamy 12 półfinalistów polskiej edycji konkursu World Class

Do półfinału organizowanego po raz ósmy konkursu World Class Poland zakwalifikowało się 12 zawodników z Warszawy, Gdańska, Krakowa, Katowic i Poznania. Wśród nich są zarówno doświadczeni barmani i uczestnicy rywalizacji z ubiegłych lat, jak i "młode wilki".

Wielkopolski Kucharz Roku 2023 - Konkurs im. Rafała Jelewskiego

Tegoroczna edycja Konkursu im. Rafała Jelewskiego - Wielkopolski Kucharz Roku odbędzie się 6 czerwca w hotelu Poznański w Luboniu. To cykliczne wydarzenie skierowane do przedstawicieli środowiska gastronomicznego z całej Polski.

The World's 50 Best przyznało nagrody Champions of Change za przełomowe inicjatywy w gastronomii

The World's 50 Best Restaurants, organizacja typująca listę najlepszych restauracji na świecie, przyznała nagrody Champions of Change za działania na rzecz pozytywnych społecznych zmian w gastronomii. Otrzymali je Nora Fitzgerald Belahcen z Marrakeszu oraz Othón Nolasco i Damián Diaz z Los Angeles.

Ogólnopolskie warsztaty "Śniadanie na trawie" ze wsparciem Mlekpolu

Warsztaty z serowarstwa, wędliniarstwa, wędzarnictwa, baristyki oraz przygotowywania sushi - adepci gastronomii z całej Polski spotkali się 19 maja w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bydgoszczy, aby zdobywać nowe umiejętności. Placówkę wspiera Mlekpol, przekazując produkty mleczarskie.

Wielka Loteria Selgros "26 lat na +". Atrakcyjne nagrody czekają na klientów

Po raz kolejny Selgros zaprasza swoich klientów do udziału w jubileuszowej loterii. Do wygrania jest 26 tysięcy bonów towarowych oraz nagrody główne - 10 x 10 tysięcy złotych w bonach do zrealizowania w halach marketu.

Czy mięso komórkowe trafi do Polski? Debata Food and Design

Czy Polacy są gotowi na mięso komórkowe i kiedy możemy się go spodziewać na półkach sklepowych? Między innymi te pytania twórcy projektu Food and Design zadali ekspertom podczas minionej debaty.
Inne kategorie
Podcasty


Nowe kierunki rozwoju i nowe kategorie roślinnych produktów [PODCAST]

