kurs Manager gastronomii to odpowiedź na zgłaszane przez uczestników naszych warsztatów potrzeby z zakresu komplementarnego szkolenia dla kadry zarządzającej. Taką chęć zgłosili zarówno pracownicy gastronomii, managerowie lokali, jak i szefowie kuchni, którzy chcieliby poznać najlepsze praktyki z zakresu prowadzenia biznesu. Opracowany przez nas program odpowiada na potrzeby wszystkich wyżej wymienionych grup – mówi Małgorzata Boguska-Kuca, Kierownik Centrum Szkoleń i Trener Akademii Inspiracji MAKRO Polska
Wśród prowadzących kurs są Łukasz Jarema, Ekspert z zakresu optymalizacji procesów biznesowych i konsultant w MAKRO Polska, Maciej Możejko, Ekspert ds. Rozwoju Biznesu Klienta w MAKRO Polska oraz Bogusław Skowron, Ekspert ds. Komunikacji i Projektów HoReCa w Akademii Inspiracji MAKRO Polska.
Inwestowanie w rozwój kompetencji nie jest w branży gastronomicznej bardzo powszechne. Z drugiej strony jest to sektor zmagający się z dużą rotacją personelu. Jakość zarządzania oraz kompetencje managerów są więc kluczowe, aby utrzymać pracowników, zadbać o zaangażowanie i odpowiednio motywować – dodaje Małgorzata Boguska-Kuca.
W ramach 40 godzin warsztatowych uczestnicy poznają szczegółowo zagadnienia z zakresu m.in. strategii biznesu, inżynierii menu, struktury kosztów w gastronomii, budowania oferty stałej i okolicznościowej, tworzenia grafików, rekrutacji i motywowania zespołu oraz marketingu i współpracy z agencjami lub freelancerami. Szczegółowy program kursu dostępny jest na stronie https://akademia-inspiracji-makro.pl/warsztaty/5-dniowy-kurs-manager-gastronomii-2/.
Akademia Inspiracji MAKRO to centrum szkoleniowe i studio kulinarne dedykowane profesjonalnej gastronomii, które funkcjonuje w ramach struktur MAKRO Polska. Jej głównym celem jest wsparcie branży gastronomicznej poprzez rozwój kompetencji pracowników każdego szczebla – kucharzy, szefów kuchni, managerów, restauratorów oraz pracowników serwisu jak kelnerzy, barmani czy bariści.


Szkolenie dla managerów w Akademii Inspiracji MAKRO


Akademia Inspiracji MAKRO wprowadziła do swojej oferty szkoleniowej nowy 5-dniowy kurs dla obecnych i przyszłych managerów lokali gastronomicznych. Manager gastronomii to szkolenie, które obejmuje zagadnienia dotyczące między innymi tworzenie strategii, zarządzanie finansami czy organizację pracy.
Zobacz także

Obywatelski projekt ustawy "Jednolita stawka sprzedażowa - 5% VAT w gastronomii". Rusza zbiórka podpisów

Zarząd Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej podjął obywatelską inicjatywę zbierania 100 tysięcy podpisów pod projektem ustawy "Jednolita stawka sprzedażowa - 5% VAT w gastronomii".

Selgros z nagrodą Prezydenta Miasta Poznania

Zaangażowanie marki Selgros w lokalne i ogólnopolskie akcje społeczne zostało docenione. Przedsiębiorstwo wyróżniono tytułem "Firma o złotym sercu". Nagrodę wręczył prezydent Poznania Jacek Jaśkowiak podczas gali z okazji ogłoszenia wyników rankingu Złota Setka Wielkopolski.

Laureaci plebiscytu Najlepsza Restauracja 2023 i Złotej Korony Ambasadora Kuchni Polskiej

Ponad 600 lokali z 15 regionów Polski wzięło udział w organizowanym przez Makro Polska plebiscycie Najlepsza Restauracja 2023. Spośród nich wyłoniono 37 zwycięzców. Znamy także laureatów konkursu "Złota Korona Ambasadora Kuchni Polskiej".

Nagroda Chefs Choice Polska dla wołowiny długo dojrzewającej Sokołów

Wołowina długo dojrzewająca sezonowana na sucho firmy Sokołów otrzymała prestiżową nagrodę Chefs Choice Polska. Została ona przyznana w ramach II edycji konkursu organizowanego przez Stowarzyszenie Kucharzy Polskich oraz Fundację Warto Im Pomóc.

Mięso przyszłości. Co będą jeść Polacy w kolejnych dekadach? IV spotkanie Food Working

Przed nami kolejne spotkanie branżowe z cyklu Food Working, organizowane przez twórców projektu Food and Design. W studiu Od kuchni na warszawskiej Pradze eksperci zmierzą się z tematem mięsa przyszłości.

Światowy Dzień Higieny Rąk - tak świętuje marka Tork

Z okazji Światowego Dnia Higieny Rąk, co roku obchodzonego 5 maja, Tork, marka firmy Essity, lider na rynku profesjonalnej higieny, udostępniła personelowi toruńskiej placówki szkolenie VR.
Inne kategorie
Podcasty


Konsument, który żyje w poczuciu zagrożenia: jak z nim prowadzić dialog? [PODCAST]

