Nie zabrakło również propozycji wegańskiej. Degustacji towarzyszyła opowieść o aktualnych trendach gastronomicznych oraz o poszczególnych daniach, którą poprowadziła Agnieszka Kuś, przewodniczka kulinarna. Uczestnicy mieli także możliwość wzięcia udziału w pokazach sommelierskich i spróbowania win.
– Bez wątpienia kuchnia polska zyskała na znaczeniu podczas pandemii – mówi Paweł Koperek, Menadżer ds. klientów HoReCa w MAKRO Polska. Warto więc prowadząc lokal gastronomiczny bądź restaurację sięgnąć do oryginalnych receptur regionalnej kuchni i zainspirować się przy tworzeniu swojego menu. Taką możliwość daje nowy cykl „Kulinarna podróż po Polsce”, podczas którego uczestnicy mają okazję nie tylko spróbować regionalnych dań oraz posłuchać o ich historii, ale także otrzymują ebook, zawierający receptury.
Kolejne spotkania odbędą się 21 marca w Łodzi, 13 kwietnia w Krakowie oraz 26 kwietnia w Poznaniu.