Stacja Food Hall, to aż 20 różnych kuchni z całego świata, które czerpiąc inspiracje z Bliskiego Wschodu, w najbliższych dniach przyrządzą festiwalowe dania fusion, a wśród nich m.in: California z wędzonym łososiem i hummusem (od Sushi Time), sycylijska pizza a’la lahmucan z mięsem mielonym i warzywami (od Mąka i Kawa), słodkie ciasto Basbusa z semoliny, wiórek kokosa, płatków migdałów i jogurtu naturalnego polane syropem z esencją pomarańczową (od Błogo), a także włosko – orientalne papardelle (od Trappola) czy też gruzińskie kubdari z syryjskim farszem.
Podczas festiwalu, przy Barze Centralnym zamówić można będzie trzy niecodzienne koktajle na bazie arraku: brzoskwiniowy arrak punch z Martini, cytrusowy arrak highball, syrian sour z ziołowymi esencjami, a także hibiskusową domową lemoniadę, przyrządzana na miejscu.
Każdego dnia oryginalne dania syryjskie znaleźć będzie można u Ismaila w Syria – Kuchnia orientu, czyli gospodarza festiwalu. Więcej na temat festiwalu przeczytać można na stronie stacjafoodhall.pl.