W dniach 23-26 marca w Stacji Food Hall odbędzie się Festiwal Syryjski. Podczas jego trwania spróbować będzie można dań oraz koktajli inspirowanych kulinarnym dziedzictwem Bliskiego Wschodu, a na odwiedzających Bar Centralny czekać będą specjalnie przygotowane z tej okazji koktajle na bazie araku.
Stacja Food Hall, to aż 20 różnych kuchni z całego świata, które czerpiąc inspiracje z Bliskiego Wschodu, w najbliższych dniach przyrządzą festiwalowe dania fusion, a wśród nich m.in: California z wędzonym łososiem i hummusem (od Sushi Time), sycylijska pizza a’la lahmucan z mięsem mielonym i warzywami (od Mąka i Kawa), słodkie ciasto Basbusa z semoliny, wiórek kokosa, płatków migdałów i jogurtu naturalnego polane syropem z esencją pomarańczową (od Błogo), a także włosko – orientalne papardelle (od Trappola) czy też gruzińskie kubdari z syryjskim farszem.