- Wyróżnikiem cukierni Kaiser Patisserie jest przede wszystkim szeroki wybór deserów w monoporcjach. Zdjęcie: materiały prasowe
– Pracownia Kaiser Patisserie to jeden z najnowocześniejszych obiektów w Polsce. Cały budynek zajmuje powierzchnię 1200 mkw. Jej sercem jest cukiernia (800 mkw.) wyposażona w profesjonalne narzędzia i maszyny pozwalające na produkcję słodkich monoporcji, czekolady, pralin, lodów rzemieślniczych czy ciast okolicznościowych. Naszą specjalnością są: croissanty, które wypiekamy i przygotowujemy na wiele sposobów oraz makaroniki o różnych smakach – opowiada Dawid Makurat.
Filozofia „omnisense”
W asortymencie cukierni znajdziemy nie tylko croissanty, makaroniki, praliny i ciastka, ale również wypiekane na miejscu pieczywo na zakwasie, bagietki i brioszki oraz konfitury, słony karmel i krem orzechowy.
Wyróżnikiem lokalu jest przede wszystkim szeroki wybór deserów w monoporcjach. Oferta cukierni warszawskiej nie odbiega jednak od tego, co proponują pozostałe lokale sieci.
– Istnieją delikatne różnice, ale z założenia lwia część oferty we wszystkich lokalach jest stała. Chcemy, aby nasze desery wyróżniały się jakością i smakiem, a także budziły nieskończony apetyt na piękno odbierane wszystkimi zmysłami. Dla nas Kaiser to nie tylko cukiernie, ale „omnisense”, czyli filozofia doświadczania – tłumaczy head pastry chef sieci.
Kolejne otwarcia wkrótce?
Lokal w Warszawie nie jest ostatnim, który pojawi się pod szyldem Kaiser Patisserie. Sieć planuje już dalszy rozwój, ale jak zaznacza Dawid Makurat, jest jeszcze zbyt wcześnie, by zdradzać plany na przyszłość.
– Otrzymujemy wiele zapytań od naszych klientów w kwestii planów dalszej ekspansji marki i dziś możemy jedynie zdradzić, że planujemy kolejne otwarcia – wyjaśnia Makurat.
Head pastry chef sieci Kaiser miał okazję pracować w wielu miejscach na terenie całej Polski, m.in. w Sofitel Grand Sopot, w warszawskich hotelach Rialto i Raffles, w sieci cukierni Deseo oraz gdańskim Umam Patisserie.