- Burger z sezonowaną wołowiną i owadami mącznika młynarka dostępny w lokalach sieci 7 Street – Bar & Grill oraz Meet & Fit – Slow Food Burgers. Fot. materiały prasowe
W lokalach sieci 7 Street – Bar & Grill oraz Meet & Fit – Slow Food Burgers dostępny jest burger o składzie: sos chili-lim, rukola, sezonowana wołowina, ser cheddar, ogórek konserwowy, pomidor, czerwona cebula, jadalne owady mącznika młynarka. Natomiast w lokalach Frentzza – Pizza & Friends zjemy pizzę z rzemieślniczej mąki z pikantnym sosem pomidorowym, serem mozzarella, suszonymi pomidorami, kukurydzą, oliwkami, bazylią, chili grysem, jadalnymi owadami mącznika młynarka o smaku pomidorów z ziołami.
– W Tajlandii owady w wielu gatunkach dostępne są od bardzo dawna i można je spotkać na street foodowych bazarach, gdzie cieszą się ogromnym zainteresowaniem mieszkańców, jak i turystów. Dlatego w ramach krótkiej oferty limitowanej zdecydowaliśmy się wprowadzić owady jadalne do menu – mówi Łukasz B. Błażejewski, dyrektor generalny firmy 7 Street Łukasz Błażejewski, która zarządza wymienionymi sieciami.
- W lokalach sieci Frentzza – Pizza & Friends zjemy pizzę z rzemieślniczej mąki z pikantnym sosem pomidorowym, serem mozzarella, suszonymi pomidorami, kukurydzą, oliwkami, bazylią, chili grysem, jadalnymi owadami mącznika młynarka o smaku pomidorów z ziołami. Fot. materiały prasowe