Globalne zainteresowanie wegańskimi alternatywami sera podwoiło się w zeszłym roku, a pochodzący z Grecji Violife od lat jest liderem rynku. Autorzy zestawienia podkreślają, że wszystkie rodzaje zamienników sera od fety, przez mozzarellę, po grecki poprawiły się w smaku i teksturze, oferując konsumentom pyszne alternatywy bez nabiału.
– Docenienie smaku produktów Violife w globalnym rankingu Abillion to dla nas ważne wyróżnienie. Tym bardziej, że to naprawdę znacząca platforma, która łączy ponad milion świadomych konsumentów, bywalców restauracji i sprzedawców, dla których ważny jest zrównoważony rozwój, a jej użytkownicy są ekspertami w zakresie najlepszych produktów i dań bazujących na roślinach. Tak wysokie pozycje w zestawieniu są też kolejnym potwierdzeniem, że Violife jest ulubioną marką wielu wegan, wegetarian oraz fleksitarian na całym świecie. Nasze produkty także w Polsce też mają wciąż rosnące grono miłośników – mówi Wiktor Orliński, head of marketing Violife Professional CEE.
Publikujący ranking Abillion to platforma z ponad 2,5 miliona opinii konsumentów na temat ponad 500 000 wegańskich potraw i produktów, która pozwala odkrywać najbardziej polecane roślinne restauracje na całym świecie.