x

Violife najlepszą wegańską alternatywą sera na świecie

Kategoria: Lifestyle - styl odżywiania    06.04.2023

Violife Grecki Biały został uznany za najlepszą wegańską alternatywę sera na świecie w rankingu platformy Abillion. Na piątym miejscu tego samego zestawienia znalazł się Violife Kremowy.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Ranking World’s Best Vegan Cheese powstał na podstawie 21 000 recenzji prawie 6 500 alternatyw dla sera zgłoszonych przez konsumentów z 80 krajów. W uzasadnieniu o Violife Greckim Białym napisano, że „to najwyższej klasy wegański ser, który podbija świat” oraz że jest ulubieńcem tłumów „dzięki swojej kremowej konsystencji”. Z kolei Violife Kremowy określono „rozpływającą się w ustach dobrocią”. 

Globalne zainteresowanie wegańskimi alternatywami sera podwoiło się w zeszłym roku, a pochodzący z Grecji Violife od lat jest liderem rynku. Autorzy zestawienia podkreślają, że wszystkie rodzaje zamienników sera od fety, przez mozzarellę, po grecki poprawiły się w smaku i teksturze, oferując konsumentom pyszne alternatywy bez nabiału.

– Docenienie smaku produktów Violife w globalnym rankingu Abillion to dla nas ważne wyróżnienie. Tym bardziej, że to naprawdę znacząca platforma, która łączy ponad milion świadomych konsumentów, bywalców restauracji i sprzedawców, dla których ważny jest zrównoważony rozwój, a jej użytkownicy są ekspertami w zakresie najlepszych produktów i dań bazujących na roślinach. Tak wysokie pozycje w zestawieniu są też kolejnym potwierdzeniem, że Violife jest ulubioną marką wielu wegan, wegetarian oraz fleksitarian na całym świecie. Nasze produkty także w Polsce też mają wciąż rosnące grono miłośników – mówi Wiktor Orliński, head of marketing Violife Professional CEE.  

Publikujący ranking Abillion to platforma z ponad 2,5 miliona opinii konsumentów na temat ponad 500 000 wegańskich potraw i produktów, która pozwala odkrywać najbardziej polecane roślinne restauracje na całym świecie.



Autor tekstu: *** Promocja ***

Zobacz także

It’s Bean: fasola jaś w roli głównej [WYWIAD]

Paulina Barros i Katarzyna Siczek założycielki It's Bean produkują alternatywy nabiału na bazie polskiej fasoli. Jak mówią, chciały ją trochę odczarować, gdyż wielu osobom fasola nadal kojarzy się głównie z ciężkostrawną ... po bretońsku.

Jajka nie tylko do zjedzenia. Wielkanocne obrządki w Polsce i na świecie

W rozmaitych wierzeniach, filozofiach i tradycjach jajko pojawiało się już od czasów starożytnych. To uniwersalny symbol odradzającego się życia i nadchodzącej wiosny. Jak wykorzystywane jest w tradycjach wielkanocnych różnych krajów?

Piotr Grabowski (foodtech.ac): Rewolucja plant-based jest jeszcze przed nami

O roślinnych trendach na rok 2023 rozmawiamy z Piotrem Grabowskim, współzałożycielem foodtech.ac, pierwszego w Polsce akceleratora start-upów z branży spożywczej.

Czy Polacy przestrzegają Wielkiego Postu? Pytamy Pyszne.pl, Glovo i Uber Eats

Trwa katolicki Wielki Post, a związane z nim żywieniowe nawyki rodaków przekładają się na rodzaj posiłków zamawianych online za pośrednictwem platform delivery. Notują one więcej "postnych" zamówień, mimo spadku liczby osób, które deklarują się jako praktykujący katolicy.

Młodzi wybierają żywność przyszłości i zachęcają do zmian starsze pokolenia

Młodzi Polacy masowo zmieniają nawyki - wybierają żywność, która łączy korzyści dla zdrowia i planety. Do takich samych zmian zachęcają bliskich ze starszych generacji. W tej żywieniowej rewolucji, napędzanej przez pokolenie Z, kluczową rolę pełnią produkty roślinne.

Prezes One Day More: Rynek roślinnych zamienników w Polsce rozwija się bardzo dynamicznie

Ostatnie lata przyniosły znaczący wzrost zainteresowania dietą roślinną wśród Polaków. Coraz więcej konsumentów sięga także po zamienniki mięsa dostępne w sklepach i restauracjach. O stale powiększającej się palecie wegańskich alternatyw rozmawiamy z prezesem One Day More, Dariuszem Harajem.

Inne kategorie

Podcasty

Lifestyle czy zwykła konsumpcja: gdzie tu jest miejsce dla żywności [PODCAST]

Czy zakup tego bądź innego napoju czy przekąski jest emanacją stylu życia? I na ile w czasach inflacji jest miejsce na taką manifestację? Dyskutujemy z Szymonem Mordasiewiczem z GfK.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej