x

Transgourmet i Selgros szukają młodych talentów. Do wygrania cenne nagrody!

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    21.04.2023

Transgourmet Foodservice oraz Selgros po raz kolejny poszukują kulinarnych talentów, organizując konkurs skierowany do uczniów szkół gastronomicznych. Do 17 maja mają oni czas na zgłoszenie autorskiego dania eliminacyjnego.

Laureaci poprzedniego konkursu młodych talentów organizowanego przez Transgourmet i Selgros. Zdjęcie: materiały prasowe
Laureaci poprzedniego konkursu młodych talentów organizowanego przez Transgourmet i Selgros. Zdjęcie: materiały prasowe
Transgourmet oraz Selgros od lat wspierają rozwój gastronomii, inwestując w przyszłe pokolenie szefów kuchni m.in poprzez nawiązywanie współpracy ze szkołami gastronomicznymi, profesjonalne szkolenia w Instytucie Kulinarnym Transgourmet czy współpracę z Narodową Kadrą Kucharzy Polski. Poprzednie edycje konkursu cieszyły się wielkim zainteresowaniem wśród uczniów, a jury stanęło przed nie lada wyzwaniem, wybierając spośród nadesłanych aplikacji, które stały na wysokim poziomie. 

Konkurs składa się z dwóch etapów: eliminacji w formie online oraz wielkiego finału w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Tegoroczne zadanie eliminacyjne polega na przygotowaniu dania z udka kurczaka z dodatkiem młodych warzyw. Zgłaszać się można do 17 maja poprzez formularz dostępny na stronie internetowej leschefsenor.pl. Dziewięcioro najlepszych zawodników zmierzy się w finale konkursu, który odbędzie się 13 czerwca.  

 — Wierzymy w biznes naszych klientów i w kreatywność oraz umiejętności młodych kucharzy. Konkurs, który organizujemy kolejny rok z rzędu, nie tylko kreuje nowe smaki, ale wzbudza  emocje i pozostawia po sobie piękne wspomnienia. Jesteśmy przekonani, że atrakcyjne nagrody, które przygotowaliśmy będą nie tylko zachętą do licznych zgłoszeń, ale też pozwolą wynieść umiejętności młodych adeptów sztuki kulinarnej na wyższy poziom —   mówi Cezary Furmanowicz, dyrektor marketingu Transgourmet Polska, operatora marek Transgourmet i Selgros.  

Najlepszy uczestnik konkursu dla młodych, kulinarnych talentów otrzyma nagrodę 3000 złotych oraz  odbędzie miesięczny staż w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Pod okiem wykwalifikowanych trenerów na co dzień szkolą się w nim kucharze i miłośnicy gotowania, a swoje techniki szlifują też medaliści międzynarodowych imprez  z Narodowej Kadry Kucharzy Polski. Dla pozostałych uczestników, a także szkół również przewidziano atrakcyjne nagrody. 

Szczegółowe informacja dotyczące nagród,  zadania eliminacyjnego oraz regulamin konkursu znajdują się na stronie leschefsenor.pl. Zgłoszenia są przyjmowane do 17 maja. 

Autor tekstu: *** Promocja ***

Zobacz także

Wielka Loteria Selgros "26 lat na +". Atrakcyjne nagrody czekają na klientów

Po raz kolejny Selgros zaprasza swoich klientów do udziału w jubileuszowej loterii. Do wygrania jest 26 tysięcy bonów towarowych oraz nagrody główne - 10 x 10 tysięcy złotych w bonach do zrealizowania w halach marketu.

Czy mięso komórkowe trafi do Polski? Debata Food and Design

Czy Polacy są gotowi na mięso komórkowe i kiedy możemy się go spodziewać na półkach sklepowych? Między innymi te pytania twórcy projektu Food and Design zadali ekspertom podczas minionej debaty.

Deseo z czterema nagrodami na International Chocolate Awards

Już drugi rok z rzędu marka Deseo Patisserie & Chocolaterie została nagrodzona za swoje rzemieślnicze czekolady w konkursie International Chocolate Awards. Warszawska cukiernia wywalczyła w tym roku aż cztery medale: jeden złoty, jeden srebrny i dwa brązowe.

Obywatelski projekt ustawy "Jednolita stawka sprzedażowa - 5% VAT w gastronomii". Rusza zbiórka podpisów

Zarząd Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej podjął obywatelską inicjatywę zbierania 100 tysięcy podpisów pod projektem ustawy "Jednolita stawka sprzedażowa - 5% VAT w gastronomii".

Selgros z nagrodą Prezydenta Miasta Poznania

Zaangażowanie marki Selgros w lokalne i ogólnopolskie akcje społeczne zostało docenione. Przedsiębiorstwo wyróżniono tytułem "Firma o złotym sercu". Nagrodę wręczył prezydent Poznania Jacek Jaśkowiak podczas gali z okazji ogłoszenia wyników rankingu Złota Setka Wielkopolski.

Laureaci plebiscytu Najlepsza Restauracja 2023 i Złotej Korony Ambasadora Kuchni Polskiej

Ponad 600 lokali z 15 regionów Polski wzięło udział w organizowanym przez Makro Polska plebiscycie Najlepsza Restauracja 2023. Spośród nich wyłoniono 37 zwycięzców. Znamy także laureatów konkursu "Złota Korona Ambasadora Kuchni Polskiej".

Inne kategorie

Podcasty

Nowe kierunki rozwoju i nowe kategorie roślinnych produktów [PODCAST]

Jak zmienia się rynek roślinnych zamienników produktów odzwierzęcych? Czego możemy się spodziewać na wegańskich talerzach w niedalekiej przyszłości? Rozmawiamy o tym z Katarzyną Sałatą, przedstawicielką kampanii RoślinnieJemy.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej