Nieoczywiste fakty, humor, barwne anegdoty o ekscentrycznych osobowościach świata wina i ciekawychwydarzeniach opisane w 100 historiach wyróżniają tę publikację na tle innych. To nie tylko atlas wiedzy o winie i znanych regionach, porządkujący podstawową wiedzę. Co bowiem możecie powiedzieć o winach z Tybetu, Maroka czy skrajnie wysuniętych części Patagonii? Czy wiecie, kto był największym oszustem winiarskim, jaka jest najseksowniejsza winnica albo jakie było najdroższe wino świata? Poznajcie odpowiedzi na te pytania na kartach książki Małgorzaty Sułek i Michała Bardela.


"Winne osobliwości w 100 niewinnych historiach" Małgorzaty Sułek i Michała Bardela


Książka napisana w lekki i wciągający sposób zaskoczy nawet znawców tematu.

Zobacz także

Książkowa furtka do kuchennych improwizacji

"Roślinną sprawę" poznałam poprzez test bojowy. Zajrzałam do książki po raz pierwszy w robocze popołudnie, tuż przed porą obiadową.

"A cook's book" autorstwa Nigela Slatera

Nigel Slater, brytyjski kucharz oraz autor programów i książek kucharskich, przeszedł drogę kulinarnej edukacji we Francji i w pracyw gastronomii, gdzie wyrobił sobie charakterystyczny styl.

"Uczta na Wawelu. Książka nie tylko kulinarna" autorstwa Bartka Kieżuna

W swej najnowszej książce Bartek Kieżun odkrywa historie, postaci i nieoczywiste miejsca, które wiążą się z Wawelem, królewskimi rodami oraz ich losami.

"DAJ GRYZA. SMAKOWITE HISTORIE O JEDZENIU" Alekdansdtra i Daniel Mizielińscy, Natalia Baranowska

Dla najmłodszych to będzie przygoda i zabawa, ale także edukacja. Wyruszcie wspólnie w ciekawą podróż!

"Herbata. Odkryj prawdziwy smak najszlachetniejszego napoju na świecie" Anna Brożyna

Poznajcie jeden z najszlachetniejszych napojów świata w jedynej takiej publikacji na polskim rynku.

"Mediterranea. Kuchnia słońca" Claudii Roden

Lektura tej pozycji i testowanie receptur to najlepsza metoda, by poznać kraje śródziemnomorskie w autentycznej odsłonie.
Inne kategorie
Podcasty


Nowe kierunki rozwoju i nowe kategorie roślinnych produktów [PODCAST]

