Czy Polacy będą wierni tradycji, roślinnym zamiennikom lub przekonają się do mięsa komórkowego? Podczas wydarzenia wybrani eksperci związani z branżą food będą dyskutować na bardzo gorący w ostatnim czasie temat – przyszłości mięsa. Twórcy projektu Food and Design, w ramach którego odbywają się cykliczne spotkania Food Working, postanowili wziąć pod lupę status rynku mięsa tradycyjnego, roślinnego, a także potencjał, jaki drzemie w mięsie komórkowym, określanym przez wielu mięsem przyszłości.
Panel dyskusyjny poprzedzą prelekcje wybranych ekspertów. Wśród panelistów IV spotkania Food Working znaleźli się m.in.: Wiesław Macherzyński, COO – LabFarm, Agnieszka Szymecka-Wesołowska, wspólniczka i współzałożycielka Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego oraz Marcin Tischner, Corporate Engagement & Sustainability Specialist – ProVeg Polska.
Organizatorzy zachęcają do udziału w wydarzeniu zarówno osoby zawodowo związane z branżą food, jak i pasjonatów chcących zgłębić wiedzę na temat przyszłości jedzenia, rynku FMCG czy HoReCa. Udział w spotkaniu jest bezpłatny, jednak obowiązuje wcześniejsza rejestracja na stronie - link do rejestracji. Liczba miejsc jest ograniczona.