x

Federico J. González nowym CEO w Louvre Hotels Group. Zastąpi Pierre’a Frédérica Roulota

Kategoria: Ludzie    17.05.2023

Federico J. González został nowym CEO Louvre Hotels Group. Firma dziękuje dotychczasowemu CEO Pierre’owi-Frédéricowi Roulotowi.

Federico J. González. Zdjęcie: materiały prasowe radissonhotels.com
Federico J. González. Zdjęcie: materiały prasowe radissonhotels.com
W komunikacie wydanym przez Louvre Hotels Group firma podkreśla, że dzięki wieloletniemu doświadczeniu w branży hotelarskiej Federico J. González będzie w stanie przełożyć pracę zespołów Louvre Hotels Group z ostatnich lat na coraz szybszy wzrost firmy i skutecznie przygotować ją do wykorzystania licznych możliwości rynkowych.

– Cieszę się, że wyruszam w tę podróż ze wszystkimi zespołami Louvre Hotels Group, z którymi bez wątpienia będziemy nadal rozwijać firmę. Louvre Hotels Group jest w pełni zaangażowana w budowanie przyszłości branży hotelarskiej i zapewnianie gościom niezapomnianych wrażeń dzięki innowacyjnym rozwiązaniom, zrównoważonym praktykom i operacyjnej doskonałości – mówi Federico J. González, nowy CEO Louvre Hotels Group.

González ma rozległe doświadczenie na stanowiskach kierowniczych na całym świecie w sektorach hotelarstwa, wypoczynku i produktów szybkozbywalnych (FMCG). Zanim dołączył do Radisson Hotel Group jako CEO w 2017 roku, był dyrektorem generalnym NH Hotel Group, gdzie kierował dużymi zmianami w firmie. Wcześniej był zastępcą dyrektora generalnego Disneyland Paris i pracował przez 16 lat na wyższych stanowiskach kierowniczych w Procter & Gamble w Brukseli, Madrycie i Sztokholmie, zanim w 2000 roku został szefem tej firmy na Portugalię.

González, szanowany marketer i inicjator zmian, napisał trzy książki: „Życie i praca za granicą” („Vivir y trabajar en el extranjero”), „Jak żyć i pracować z Portugalczykami” („Portugueses y españoles: Una guía para entenderse mejor”) oraz „Jak odnieść sukces w prowadzeniu biznesu po szwedzku” (Cómo „hacerse el sueco” en los negocios con éxito).

Ukończył ekonomię na Uniwersytecie Complutense w Madrycie i uzyskał tytuł magistra handlu międzynarodowego i finansów w École Supérieure de Commerce w Paryżu. W styczniu 2021 roku został niezależnym członkiem zarządu Sodexo.

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Damian Surowiec: Jakość zawsze się obroni

W Kraju Basków zachwycił go ogromny szacunek do produktu. Postanowił przenieść takie podejście wraz z hiszpańskimi smakami na polski grunt. Z Damianem Surowcem, szefem kuchni i właścicielem krakowskiej restauracji Euskadi, rozmawiamy m. in. o mięsie dla smakoszy i baskijskich inspiracjach w kuchni.

Magdalena Chruściel dołączyła do zarządu Enata Bread

Do zarządu Enata Bread, właściciela marek Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni i Bakery, dołączyła Magdalena Chruściel, ekspert ds. komercjalizacji nieruchomości handlowych. - To wzmocnienie, które odegra kluczową rolę w realizacji planu ekspansji naszych sieci - mówi Bartłomiej Rychcik, prezes firmy.

Ricard Camarena: ostatecznym celem jest balans

Ricard Camarena prowadzi w Walencji restaurację, która może się pochwalić dwiema gwiazdkami Michelin oraz tzw. zieloną gwiazdką - za rozwiązania ekologiczne. Nam opowiada m.in. o tym, jak pozyskuje produkty, dlaczego w jego menu jest niewiele mięsa i co dla niego oznacza "zrównoważenie" w biznesie.

Australijczyk Joshua Treacy nowym szefem warszawskiego Nobu

Joshua Treacy - pochodzący z Australii szef kuchni z 15-letnim doświadczeniem - obejmuje pozycję szefa kuchni restauracji Nobu w Warszawie. Tymczasem już na początku czerwca stołeczny hotel Nobu odwiedzi jeden z założycieli tej słynnej lifestylowej marki Nobu Matsuhisa.

Dawid Uszyński odmienia gdańską restaurację Sassy. Nowy szef kuchni stawia na azjatyckie fusion

Współtwórca warszawskich restauracji Japonki oraz Japonka Dawid Uszyński został szefem kuchni gdańskiej Sassy. Lokal przeszedł niedawno metamorfozę, której efektem jest zmiana koncepcji kulinarnej.

Patryk Burnicki szefem kuchni w Karma House Gościeńczyce

Patryk Burnicki, były szef kuchni restauracji U Fukiera rozpoczął pracę w mazowieckim kompleksie Karma House Gościeńczyce. Lokal ma serwować dania kuchni polskiej z azjatyckim twistem, a menu bazować będzie na produktach pochodzących głównie z własnych upraw i hodowli.

Inne kategorie

Podcasty

Lifestyle czy zwykła konsumpcja: gdzie tu jest miejsce dla żywności [PODCAST]

Czy zakup tego bądź innego napoju czy przekąski jest emanacją stylu życia? I na ile w czasach inflacji jest miejsce na taką manifestację? Dyskutujemy z Szymonem Mordasiewiczem z GfK.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej