

Nagroda Chefs Choice Polska dla wołowiny długo dojrzewającej Sokołów


Wołowina długo dojrzewająca sezonowana na sucho firmy Sokołów otrzymała prestiżową nagrodę Chefs Choice Polska. Została ona przyznana w ramach II edycji konkursu organizowanego przez Stowarzyszenie Kucharzy Polskich oraz Fundację Warto Im Pomóc.
Potwierdzeniem jej wysokiej jakości jest wyróżnienie Chefs Choice, czyli nagroda szefów kuchni przyznana w konkursie. Jego celem jest wyłonienie najlepszych produktów wykorzystywanych w gastronomii przez szefów kuchni na terenie Polski. Nominacji do konkursu dokonywał organizator lub organizacja zrzeszająca kucharzy. Zgłoszenia pochodzące od producentów mogły uzyskać nominację po weryfikacji dokonanej przez organizatorów. Dokumenty zgłoszeniowe oraz sam produkt podlegały ocenie Kapituły Konkursowej.
W wyniku tej oceny została wyłoniona lista firm w sześciu kategoriach, które otrzymały godło Chefs Choice. Kapituła Konkursowa dokonywała oceny produktów na podstawie ich prezentacji oraz po ich wykorzystaniu w działalności gastronomicznej.
– Wyróżnienie przyznane w wyniku oceny naszych produktów przez doświadczonych i wymagających profesjonalistów, jakimi są szefowie kuchni, ma dla nas ogromne znaczenie. To istotne potwierdzenie wysokiej jakości naszej sezonowanej wołowiny, a także tego, że doskonale sprawdza się ona w gastronomii, stanowiąc bazę do przygotowania wielu wyśmienitych dań – mówi Krzysztof Remiszewski, dyrektor spółki ds. food service w Sokołów S.A.
W asortymencie firmy Sokołów dla branży HoReCa znaleźć można szeroki wybór kruchej, dojrzewającej wołowiny, która jest oferowana w postaci całych elementów oraz steków.
Zobacz także

Obywatelski projekt ustawy "Jednolita stawka sprzedażowa - 5% VAT w gastronomii". Rusza zbiórka podpisów

Zarząd Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej podjął obywatelską inicjatywę zbierania 100 tysięcy podpisów pod projektem ustawy "Jednolita stawka sprzedażowa - 5% VAT w gastronomii".

Selgros z nagrodą Prezydenta Miasta Poznania

Zaangażowanie marki Selgros w lokalne i ogólnopolskie akcje społeczne zostało docenione. Przedsiębiorstwo wyróżniono tytułem "Firma o złotym sercu". Nagrodę wręczył prezydent Poznania Jacek Jaśkowiak podczas gali z okazji ogłoszenia wyników rankingu Złota Setka Wielkopolski.

Laureaci plebiscytu Najlepsza Restauracja 2023 i Złotej Korony Ambasadora Kuchni Polskiej

Ponad 600 lokali z 15 regionów Polski wzięło udział w organizowanym przez Makro Polska plebiscycie Najlepsza Restauracja 2023. Spośród nich wyłoniono 37 zwycięzców. Znamy także laureatów konkursu "Złota Korona Ambasadora Kuchni Polskiej".

Mięso przyszłości. Co będą jeść Polacy w kolejnych dekadach? IV spotkanie Food Working

Przed nami kolejne spotkanie branżowe z cyklu Food Working, organizowane przez twórców projektu Food and Design. W studiu Od kuchni na warszawskiej Pradze eksperci zmierzą się z tematem mięsa przyszłości.

Światowy Dzień Higieny Rąk - tak świętuje marka Tork

Z okazji Światowego Dnia Higieny Rąk, co roku obchodzonego 5 maja, Tork, marka firmy Essity, lider na rynku profesjonalnej higieny, udostępniła personelowi toruńskiej placówki szkolenie VR.

Chefs Culinar inwestuje w Ladros

Spółka Chefs Culinar Sp. z o.o. inwestuje w Ladros - polskiego producenta i dystrybutora produktów mięsnych dla sektora HoReCa.
Inne kategorie
Podcasty


Lifestyle czy zwykła konsumpcja: gdzie tu jest miejsce dla żywności [PODCAST]

