+ Finanse

Czy i kiedy możliwy jest powrót do czasów taniego jedzenia? Wywiad z ekspertem Polskiego Instytutu Ekonomicznego

Czy uda się powstrzymać podwyżki cen jedzenia? Prawdopodobnie nie - przyznaje Jakub Rybacki, ekspert Polskiego Instytutu Ekonomicznego. Największe podwyżki cen dotkną roślin oleistych oraz produktów zbożowych. To bezpośrednie konsekwencje przerwania eksportu z Odessy w Ukrainie.

PAP: Z opublikowanego ostatnio raportu Polskiego Instytutu Ekonomicznego wynika, że jesienią ceny żywności w Unii Europejskiej wzrosną o ok. 20%. Jaki

Zarejestruj się i uzyskaj bezpłatny dostęp do wszystkich materiałów na portalu Foodservice24.pl i w miesięczniku „Food Service”.

Wraz z rejestracją otrzymujesz również nasz newsletter.
W każdej chwili możesz z niego zrezygnować.

Jesteś już zarejestrowany?

W dowolnej chwili możesz wycofać zgodę na przetwarzanie swoich danych.

Informacje o polityce ochrony danych osobowych można znaleźć tutaj Ochrona danych.

stats