+ Finanse

Wzrost płacy minimalnej a sezonowa gastronomia. Jak przedsiębiorcy radzą sobie z rosnącymi kosztami zatrudnienia?

Drugi w tym roku wzrost płacy minimalnej daje się odczuć właścicielom sezonowej gastronomii. Zwłaszcza, że wprowadzony został tuż przed szczytem okresu wakacyjnego. Przedsiębiorcy z jednej strony muszą radzić sobie z deficytem pracowników, a z drugiej - z rosnącymi kosztami pracy i presją płacową.

Lipcowa waloryzacja wynagrodzeń nie jest duża. Jednak w porównaniu z ubiegłym rokiem płaca minimalna wzrosła z 3 010 zł do 3 600 zł brutto, a stawka g

Zarejestruj się i uzyskaj bezpłatny dostęp do wszystkich materiałów na portalu Foodservice24.pl i w miesięczniku „Food Service”.

Wraz z rejestracją otrzymujesz również nasz newsletter.
W każdej chwili możesz z niego zrezygnować.

Jesteś już zarejestrowany?

W dowolnej chwili możesz wycofać zgodę na przetwarzanie swoich danych.

Informacje o polityce ochrony danych osobowych można znaleźć tutaj Ochrona danych.

stats