+ Prawo

Prawo: system kaucyjny, czyli drugi obieg butelki

Z początkiem 2025 r. w Polsce zostanie wprowadzony system kaucyjny na wybrane opakowania napojów. Jak z problemem zwrotu bądź utylizacji butelek radzi sobie gastronomia obecnie i na co restauratorzy powinni się przygotować w najbliższej przyszłości?

W obecnych czasach wraz ze wzrostem świadomości ekologicznej coraz większą wagę przywiązuje się do ochrony środowiska i zrównoważonego rozwoju.

Zarejestruj się i uzyskaj bezpłatny dostęp do wszystkich materiałów na portalu Foodservice24.pl i w miesięczniku „Food Service”.

Wraz z rejestracją otrzymujesz również nasz newsletter.
W każdej chwili możesz z niego zrezygnować.

Jesteś już zarejestrowany?

W dowolnej chwili możesz wycofać zgodę na przetwarzanie swoich danych.

Informacje o polityce ochrony danych osobowych można znaleźć tutaj Ochrona danych.

stats