+ Biznes - Trendy

Kukurydza - Polacy ją lubią, ale jedzą niewiele

Choć lubimy kukurydzę, jej spożycie w naszym kraju pozostaje niskie. W USA odmiana cukrowa jest produktem "narodowym" - na jednego mieszkańca przypada tam 12 kg kukurydzy, a w Polsce - jedynie około pól kilo. W jaki sposób ją jemy, czy znamy jej przetwory?

Choć lubimy kukurydzę, jej spożycie w naszym kraju pozostaje niskie. Zdjęcie: Shut

Zarejestruj się i uzyskaj bezpłatny dostęp do wszystkich materiałów na portalu Foodservice24.pl i w miesięczniku „Food Service”.

Wraz z rejestracją otrzymujesz również nasz newsletter.
W każdej chwili możesz z niego zrezygnować.

Jesteś już zarejestrowany?

W dowolnej chwili możesz wycofać zgodę na przetwarzanie swoich danych.

Informacje o polityce ochrony danych osobowych można znaleźć tutaj Ochrona danych.

stats