Pokazywane w serwisie treści mają charakter informacji o produktach dostępnych na rynku a nie ich reklamy w rozumieniu Ustawy o wychowaniu w trzeźwości (Dz. U. 2012 poz. 1356). Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć pełną wersję artykułu.
+ Alkohole

Koktajle w duchu zero waste

Cztery wieki walki z marnotrawstwem za barem. Fot. Shutterstock
Cztery wieki walki z marnotrawstwem za barem. Fot. Shutterstock

W poszukiwaniu najskuteczniejszych sposobów walki z marnotrawstwem za barem sięgnąłem po barmańskie triki znane od XVII w. Testując zarówno historyczne, jak i nieco nowsze przepisy, odkryłem ogromną liczbę patentów na wykorzystanie surowców w duchu zero waste. Oto najciekawsze z nich.

W dzisiejszych barach idea zero waste nie jest niczym nowym. Od lat szefowie lokali na całym świecie walczą z rosnącą ilością odpadów czy nieekologic

Zarejestruj się i uzyskaj bezpłatny dostęp do wszystkich materiałów na portalu Foodservice24.pl i w miesięczniku „Food Service”.

Wraz z rejestracją otrzymujesz również nasz newsletter.
W każdej chwili możesz z niego zrezygnować.

Jesteś już zarejestrowany?

W dowolnej chwili możesz wycofać zgodę na przetwarzanie swoich danych.

Informacje o polityce ochrony danych osobowych można znaleźć tutaj Ochrona danych.

stats