+ Dania

Mąka, sól i woda. Co jeszcze warto wiedzieć o włoskim makaronie?

Pasta secca, suchy włoski makaron, powstaje z połączenia wody, mąki z pszenicy durum i soli. Z zaledwie trzech składników można wyczarować nieskończenie wiele kształtów i wariantów smakowych - o ile sięgniemy po produkt odpowiedniej jakości.

W warunkach przemysłowych makaron wytłaczany jest przez specjalne matryce lub formy do wyciskania. Ich wygląd przypomina nieco końcówkę maszynki do

Zarejestruj się i uzyskaj bezpłatny dostęp do wszystkich materiałów na portalu Foodservice24.pl i w miesięczniku „Food Service”.

Wraz z rejestracją otrzymujesz również nasz newsletter.
W każdej chwili możesz z niego zrezygnować.

Jesteś już zarejestrowany?

W dowolnej chwili możesz wycofać zgodę na przetwarzanie swoich danych.

Informacje o polityce ochrony danych osobowych można znaleźć tutaj Ochrona danych.

stats