+ Ekologia

Mięso do każdego obiadu? Nie, jeśli chcemy uratować planetę!

Jeśli mamy zapobiec katastrofie klimatycznej, musimy znacznie zmniejszyć spożycie mięsa i nabiału - to wniosek z raportu fundacji Compassion Polska. Wołowy kotlet w burgerze jest odpowiedzialny za emisje nawet 160 razy większe, niż podobny posiłek złożony ze strączków.

Dyskusje na temat zmian klimatu zdominowane są zwykle przez tematy paliw kopalnych, energii czy transportu. Kolejne ustalenia naukowców potwierdzają j

Zarejestruj się i uzyskaj bezpłatny dostęp do wszystkich materiałów na portalu Foodservice24.pl i w miesięczniku „Food Service”.

Wraz z rejestracją otrzymujesz również nasz newsletter.
W każdej chwili możesz z niego zrezygnować.

Jesteś już zarejestrowany?

W dowolnej chwili możesz wycofać zgodę na przetwarzanie swoich danych.

Informacje o polityce ochrony danych osobowych można znaleźć tutaj Ochrona danych.

stats