+ Ekologia

Przewodnik po ekocertyfikatach

W krainie zielonych certyfikatów. Fot. Shutterstock
W krainie zielonych certyfikatów. Fot. Shutterstock

Restauratorzy i szefowie kuchni, ale także zwykli konsumenci coraz częściej stawiają na produkty ekologiczne. Ich rozpoznanie nie zawsze jednak jest łatwe. I wtedy z pomocą przychodzą certyfikaty - odpowiedni znaczek na opakowaniu potrafi powiedzieć więcej niż rozwlekłe opisy.

Na początek musimy wyjaśnić kwestie podstawowe. Bardzo często w potocznej rozmowie wymiennie używa się sformułowań bio, ekologiczne i organiczne. Zg

Zarejestruj się i uzyskaj bezpłatny dostęp do wszystkich materiałów na portalu Foodservice24.pl i w miesięczniku „Food Service”.

Wraz z rejestracją otrzymujesz również nasz newsletter.
W każdej chwili możesz z niego zrezygnować.

Jesteś już zarejestrowany?

W dowolnej chwili możesz wycofać zgodę na przetwarzanie swoich danych.

Informacje o polityce ochrony danych osobowych można znaleźć tutaj Ochrona danych.

stats