+ Historia

Krótka historia polskich koktajlbarów

Gwałtowny przyrost lokali nocnych, w których działały koktajlbary, datuje się w Polsce na początek lat 20. XX w. O początkach i rozkwicie rodzimej sztuki barmańskiej w międzywojniu pisze Bartosz Paluszkiewicz, autor książki "Warszawskie przedwojenne restauracje, bary i kawiarnie. Kronika"*

Uczestnicy balu syndykatu dziennikarzy w warszawskiej Adrii, 1933 r. Fot. Narodowe

Zarejestruj się i uzyskaj bezpłatny dostęp do wszystkich materiałów na portalu Foodservice24.pl i w miesięczniku „Food Service”.

Wraz z rejestracją otrzymujesz również nasz newsletter.
W każdej chwili możesz z niego zrezygnować.

Jesteś już zarejestrowany?

W dowolnej chwili możesz wycofać zgodę na przetwarzanie swoich danych.

Informacje o polityce ochrony danych osobowych można znaleźć tutaj Ochrona danych.

stats