Ludzie - strona 1




Joshua Treacy - pochodzący z Australii szef kuchni z 15-letnim doświadczeniem - obejmuje pozycję szefa kuchni restauracji Nobu w Warszawie. Tymczasem już na początku czerwca stołeczny hotel Nobu odwiedzi jeden z założycieli tej słynnej lifestylowej marki Nobu Matsuhisa.




Współtwórca warszawskich restauracji Japonki oraz Japonka Dawid Uszyński został szefem kuchni gdańskiej Sassy. Lokal przeszedł niedawno metamorfozę, której efektem jest zmiana koncepcji kulinarnej.




Patryk Burnicki, były szef kuchni restauracji U Fukiera rozpoczął pracę w mazowieckim kompleksie Karma House Gościeńczyce. Lokal ma serwować dania kuchni polskiej z azjatyckim twistem, a menu bazować będzie na produktach pochodzących głównie z własnych upraw i hodowli.




Federico J. González został nowym CEO Louvre Hotels Group. Firma dziękuje dotychczasowemu CEO Pierre’owi-Frédéricowi Roulotowi.




To nie winylowe płyty, ale butelki z winem są dziś głównym narzędziem pracy MARCINA "TYTUSA" GRABSKIEGO. O tym, jak zmienił swoje życie i z sukcesem prowadzi lokale oparte na winie, opowiada właściciel WINEM POWIŚLE, ŁASKAWOŚCI TYTUSA I ASFALT WINYLE I WINO.




Beata Śniechowska, współzałożycielka i szefowa kuchni wrocławskiego bistro Młoda Polska, jest bohaterką serii wideo "Foodmission" tworzonej przez zespół The Best Chef. To wyróżnienie, bo odwiedzają oni w niej najbardziej inspirujących twórców gastronomii w Europie. Do Polski wracają po 2 latach.




Andoni Luis Aduriz zostanie uhonorowany za całokształt swojej działalności podczas gali The World’s 50 Best Restaurants, która odbędzie się w czerwcu w Walencji. Przyznanie nagrody Icon Award 2023 słynnemu baskijskiemu szefowi kuchni zbiega się z jubileuszem 25-lecia jego restauracji Mugaritz.




Do zespołu Airport Hotel Okęcie dołączył nowy szef cukierni Alan Pasierb. - Jego trufle, praliny, desery, musy czy torty komunijne to przemyślana struktura kompozycji i smaku - mówi dyrektor generalny hotelu Jacek Piasecki.




Z Mateuszem Sarnowskim, znanym jako Mati Pichci, rozmawiamy o kopenhaskiej gastronomii, fenomenie wine barów oraz kanapkach z masłem i serem.




Z myślą o gościach odwiedzających Opasły Tom przed spektaklami w mieszczącym się nieopodal Teatrze Wielkim - Operze Narodowej, powstało specjalne menu złożone z dań, na które nie trzeba długo czekać. O tym, co w nim znajdziemy oraz o procesie tworzenia potraw opowiada szef kuchni Konrad Kowalski.
Inne kategorie
Podcasty


Nowe kierunki rozwoju i nowe kategorie roślinnych produktów [PODCAST]

