Słodkie przysmaki, ciasta, ciasteczka i torty bez cukru lub mąki? To możliwe. Wypieki z cukierni "Nie jestem z cukru" mogą jeść do woli diabetycy i alergicy.
Ciasta bez cukru stają się coraz bardziej popularne. Gęsty, pyszny karmel zrobiony z daktyli i orzechów ziemnych, puszysty biszkopt słodzony bananami, krem z dodatkiem sezonowych owoców, czy piankowa beza pieczona z erytrytolem – smak wypiekanych z pasją deserów bez cukru czy mąki dorównuje – a czasem przebija – tradycyjne ciasta.
Cukiernia „Nie jestem z cukru” powstała dzięki połączeniu wiedzy na temat zdrowego odżywiania się i cukierniczych trendów z miłością do pieczenia. W jej ofercie znajdują się wypieki wege, bezglutenowe, torty i ciasta bez cukru dla diabetyków.
Oferta cukierni „Nie jestem z cukru”. Zdjęcie: materiały prasowe.
– Nasze produkty są dla wszystkich, którzy cenią zdrowie i chcą ograniczać spożywania zbędnych kalorii. Wypieki nie zawierają dodatku białego cukru, wszystko słodzimy bananami, daktylami, owocami i erytrytolem W ofercie mamy również słodkości dla alergików. Wystarczy, że osoby z alergiami i nietolerancjami pokarmowymi poinformują nas jakich składników muszą unikać, a my postaramy się przygotować dla nich desery. Cukiernia cały czas się rozwija, tworząc autorskie przepisy – mówi Agnieszka Wojciechowska, twórczyni cukierni „Nie jestem z cukru”.
Cukiernia „Nie jestem z cukru” znajduje się w kawiarni Inca Cafe, przy sali zabaw INCA PLAY w Blue City (poziom +4). Wszystkie ciasta, torty i desery można zamówić przez stronę https://niejestemzcukru.pl lub telefonicznie z odbiorem osobistym. Cukiernia oferuje również swoje produkty dla kawiarni i restauracji.