Miejsca

Jurek Sobieniak otworzył nową restaurację - Deska i Kreska

Najnowszy koncept znanego szefa kuchni i restauratora Jurka Sobieniaka zlokalizowany jest w biurowcu Grzybowska Park w Warszawie. Autorskie menu bazuje na kuchni śródziemnomorskiej w polskim wydaniu.
Podziel się
Jurek Sobieniak, szef kuchni i prowadzący program „m jak mięso”, jest już właścicielem restauracji Sypka Mąka oraz Sypka Mąka i Masło. Jego nowy lokal Deska i Kreska mieści się w biurowcu przy ul. Grzybowskiej 5A.

– Ulica Grzybowska to centrum Warszawy, czyli miejsce, gdzie ludzie nie tylko mieszkają czy pracują, ale też przyjeżdżają specjalnie po to, żeby dobrze zjeść. Mój nowy lokal z autorskim menu serwuje kuchnię śródziemnomorską, ale w wydaniu polskim. Deska i Kreska to zatem śródziemnomorska siostra popularnych restauracji, które prowadzę na Ursynowie i Żoliborzu. Zapraszam serdecznie do odwiedzenia nas i skosztowania naszych kulinarnych propozycji – mówi Jurek Sobieniak.

Deska i Kreska dysponuje także ogródkiem ze stolikami od strony ulicy Grzybowskiej.

stats