Pięciogwiazdkowy Nosalowy Park Hotel & Spa w centrum Zakopanego zostanie otwarty 1 lipca. W zabytkowej części obiektu, Villi Marillor, mieścić się będzie nowa, autorska restauracja Wojciecha Modesta Amaro - Heart by Amaro.
Wojciech Modest Amaro. Zdjęcie: materiały prasowe.
Nosalowy Park Hotel & Spa wyróżnia wyjątkowa lokalizacja w centrum Zakopanego. Mimo, że niespełna 500 metrów od niego znajdują się gwarne i tętniące życiem Krupówki, obiekt oferuje ciche otoczenie pięknego bukowego parku, a z jego okien można podziwiać Tatry. Szczególnie spektakularnym widokiem będą mogli się cieszyć goście eleganckich i przestronnych apartamentów na najwyższym piętrze hotelu z dostępem do prywatnych, zielonych tarasów.
Heart by AmaroNowa, autorska restauracja Wojciecha Modesta Amaro mieścić się będzie w zabytkowej części hotelu – Villi Marillor, która powstała w 1905 r. W dwudziestoleciu międzywojennym szczególnie upodobała ją sobie ówczesna elita polityczno-artystyczna. Gościli w niej m. in. Wojciech Kossak, Stanisław Ignacy Witkiewicz czy Tadeusz Boy-Żeleński.
Restauracja Wojciecha Modesta Amaro ma być unikatowa. Jak deklaruje jeden z najbardziej znanych na świecie polskich szefów kuchni, Heart by Amaro będzie przede wszystkim „otwartym domem”, do którego mistrz kuchni zaprasza każdego, kto chce poznać jego osobiste, wybrane przez lata poszukiwań przepisy na definicję „pyszności”.
Amaro będzie serwował dania stworzone „z miłości do ludzi, szacunku do produktu i pasji w odkrywaniu regionalnego bogactwa Tatr”. W menu nie zabraknie również inspiracji z miejsc, które wywarły największy wpływ na kształtowanie się jego autorskiej kuchni.
Unikalny design i spa na deser Zdjęcie: materiały prasowe.
Aranżacja przestrzeni hotelu inspirowana jest dwoma stylami – secesją oraz art deco – i łączy je w harmonijną całość. Kolorystyka wystroju utrzymana jest w odcieniach szarości, beżu, bieli i złota, przełamanych głęboką czerwienią. Obiekt zaprojektowany został przez wielokrotnie nagradzaną pracownię Kahl-Gaczorek Architekci, za wnętrza odpowiada gdańska pracownia Ideograf.
Nosalowy oferuje luksusowe pokoje w standardzie *5. Dla gości dostępne będą także: hotelowa restauracja Eleonora, lobby bar, rozbudowana strefa wellness, podziemny parking oraz usługi concierge.
Hotelowa restauracja Eleonora. Zdjęcie: materiały prasowe.
Strefa wellness & spa obejmuje sauny, tężnię solankową, eleganckieNABE SPA, basen i centrum fitness. NABE SPA oferować będzie osiem gabinetów typu spa suite, w tym VIP Suite dla par. Każdy gabinet posiada własną strefę relaksu. Atutem NABE będą autorskie rytuały, sesje relaksacji z elementami medytacji, zabiegi na łóżku wodnym „Soft Pack" i linia autorskich kosmetyków opartych o naturalne składniki. Gabinety spa mieścić się będą w pięknych wnętrzach odrestaurowanej Villi Marilor.
Biznesowe spotkania w eleganckiej oprawieNosalowy Park Hotel & Spa dysponować będzie również elegancką strefą konferencyjno- bankietową. Składać się będzie z sali o powierzchni ponad 100 m2 (z możliwością podziału na dwie mniejsze), stylowego boardroomu dla ośmiu osób, części przygotowanej pod przerwy kawowe oraz z tarasu z widokiem na Tatry. Sale posiadać będą pełne wyposażenie dostosowane do najbardziej wymagających grup. Stylowe sale są też idealnym miejscem na kameralne wesela do 60 osób.
Zdjęcie: materiały prasowe.