Va Bene Cicchetti, stylowa warszawska restauracja serwująca kuchnię wenecką, obchodzi pierwsze urodziny! To był rok pełen osiągnięć i uznania zarówno w kraju, jak i za granicą. Lokal właśnie zwyciężył w kolejnym konkursie.
Agata Szaran i Emanuele Guidi, twórcy Va Bene Cicchetti. Fot. Marta Dębska
Agata Szaran i Emanuele Guidi, twórcy Va Bene Cicchetti, mogą świętować rocznicę swojej restauracji z dumą. W ciągu ostatniego roku miejsce osiągnęło sukces, umacniając swoją pozycję na gastronomicznej mapie Polski i zyskując rozgłos międzynarodowy.
Deszcz nagród Najnowszy sukces, ogłoszony 4 września 2023 roku, to zwycięstwo w konkursie Restaurant & Bar Design Awards w kategorii Europe Niezależna Restauracja. To dowód na to, że Va Bene Cicchetti proponuje nie tylko pyszne dania i koktajle inspirowane weneckimi smakami, ale przyciąga uwagę także niezwykłym designem i stylem, które podkreślają unikalność tego miejsca.
Kolejnym wyróżnieniem Va Bene Cicchetti jest prestiżowa pozycja na liście "1 z 10 najpiękniejszych miejsc pod kątem designu na świecie" według magazynu Dezeen. Stołeczna restauracja ma również na swym koncie wyróżnienie w konkursie Art in Architecture Festival w kategorii "przestrzeń publiczna" oraz wygraną w rywalizacji Restaurant & Bar Design Awards Europe.
Va Bene Cicchetti z zewnątrz. Fot. Marta Dębska
Agata Szaran podkreśla, że Va Bene Cicchetti zawsze stawiało na jakość i autentyczność, a nagrody były miłym efektem ubocznym ich pasji i zaangażowania w tworzenie niezwykłego miejsca.- Nigdy nie chodziło nam o nagrody, ale jesteśmy dumni, że nasza odwaga w podejmowaniu decyzji i podążanie za intuicją zostały docenione - mówi Agata Szaran.
Mimo, że lokal słynie z luksusowego designu, atmosfera we wnętrzu jest zawsze luźna i niezobowiązująca. Każdy gość może poczuć się tu swobodnie i komfortowo.
Sardynki z nowego menu Va Bene Cicchetti. Fot. Marta Dębska
Menu - powrót do tradycjiAgata i Emanuele wraz z zespołem właśnie wrócili z Wenecji, gdzie czerpali inspiracje do nowej karty dań. W menu można znaleźć takie przysmaki jak szprotki, pikantna oliwa pomidorowa, różnego rodzaju pasty oraz ostrygi. To tylko niewielka część atrakcji, które zapewni Va Bene Cicchetti w nadchodzącym sezonie.
- Poprzedni sezon był inspirowany kuchnią fusion, natomiast ten to powrót do tradycyjnych włoskich smaków i receptur - zapowiada Agata Szaran.
Huczne urodziny9 i 10 września Va Bene Cicchetti świętuje pierwsze urodziny i przygotowała dla gości wyjątkowe niespodzianki. Zapowiada się urodzinowa uczta pełna smaków i dobrej zabawy. W Va Bene przy Tamce, gdzie serwowane są rzymskie pasty i pizza al taglio, przewidziane jest after party.
- Jesteśmy dumni z naszego roku sukcesów i z niecierpliwością czekamy na kolejne wyzwania i smakowe odkrycia. Dziękujemy naszym gościom za wsparcie i obiecujemy, że nasza pasja do doskonałego jedzenia i niepowtarzalnego designu będzie się rozwijać nadal - mówi Emanuele Guidi.